Top 10: ezektől az oldalaktól lesz vírusos a gépe

2012. május 05., szombat, 08:00
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Az egyházi weblapokat böngésző embereknek több esélyük van arra, hogy gépük megfertőződik vírussal, mint a szexoldalakra látogatóknak - többek között ezt állapítja meg a Symantec legfrissebb felmérése. Íme a veszélyességi top 10.

Mindössze tizedik helyen állnak a szexoldalak a Symantec tavalyi évet összegző jelentésének azon listáján, amely a rosszindulatú szoftverek mennyisége szerint rangsorolja a különböző típusú weblapokat. A biztonsági cég tanulmányában megállapítja: a vallásos vagy egy ideológiát bemutató oldalakon járva például háromszor annyi esély van gépünk megfertőződésére, mint a szexoldalakat böngészve.

A jelenség lehetséges okait vizsgálva a Symantec szakemberei arra jutottak, hogy az erotikus tartalmakat megjelentető oldalak üzemeltetői azért tartják fenn a lapokat, hogy pénzt keressenek belőlük. Márpedig ha ezt hosszabb távon szeretnék fenntartani, akkor elemi érdekük fokozottan odafigyelni a biztonságra, hogy a látogatók rendszeresek maradjanak.

Rosszindulatú kódot tartalmazó oldalak száma, új észlelések napi átlaga

Fotó:

Veszélyességi toplista - az ilyen típusú oldalakon a legnagyobb az esély a fertőződésre:

  1. blogok
  2. személyes oldalak
  3. üzleti oldalak
  4. webshopok
  5. oktatási / információs oldalak (a Symantec ezen belülre sorolja az említett egyházi oldalakat is)
  6. tech témájú webszájtok
  7. szórakoztató és zenei oldalak
  8. autós oldalak
  9. egészségügyi lapok
  10. szexoldalak


Top 10: ezektől az oldalaktól lesz vírusos a gépe
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


L4z4: „Aki ennyiért megveszi, az vagy milliomos és hülye, vagy csak hülye de...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Az Apple-nél nagy titoktartás övezi a piacra készülő termékeket, a piaci elemzők viszont időnként meglepően pontos jóslatot adnak ezekről.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X