szerző:
hvg.hu

Valószínűleg zenét hallgatott, ezért nem vette észre a közeledő villamost egy 26 éves nő Debrecenben, a Bethlen utcán. Kórházba vitték, valószínűleg könnyű sérüléssel megúszta a gázolást – írja a Dehir.

A rendőrség szerint a nő a piroson ment át a zebrán a Hunyadi utca irányába. Ráadásul a fülében fülhallgató volt, valószínűleg ezért nem vette észre az érkező 2-es villamost, amely elgázolta őt.

Az első vizsgálatok szerint a nő könnyű fejsérüléseket szenvedett, de csak a kórházi vizsgálat után derül ki pontosan a sérülés súlyosságának foka. A Kenézy-kórház szóvivője szerint az biztos, hogy agyrázkódást szenvedett. CT-, ultrahang- és röngtenvizsgálatok várnak rá. Éjszakára biztos, hogy benntartják – olvasható a hírportálon.

Az új debreceni villamosokon van egy úgynevezett életmentő keret, mely megakadályozza, hogy az elgázolt gyalogosok és kerékpárosok a villamos alá kerüljenek.

Hétfőn hasonló baleset történt az 1-es villamos vonalán, a Bem téren: ott egy nő a kislányával ment át a zebrán, szintén tilosban, amikor elütötte őket egy autós. A nőnek nem esett baja, négyéves kislánya könnyebb sérülést szenvedett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!