szerző:
hvg.hu

Csak részben helyes tipp, hogy a dél-amerikai közbeszerzések világa szövevényes. Van két hivatalos indok is.

Az első, hogy miközben több ezer autós átvezet egy uruguayi lagúnán, gyönyörködtesse az autósokat, a másik, hogy lassítsa a forgalmat, ami az ív miatt automatikusan bekövetkezik. Legalábbis ezt állítja róla a beruházó.

Sok mindent láttunk már a net előtt üldögélve, de hogy kvázi körforgalmú hidat építsenek, azt azért még emészteni kell egy kicsit.

©

Kétségkívül gyorsan világhírnévre tehet szert és turistacélponttá válhat a 11 millió dollárba kerülő projekt, amelyet a dél-amerikai országban véghezvittek. A Garzón-lagúnahíd az ország Rocha és Maldonado területeit köti össze, amelyen jelentős fejlesztések zajlanak, úgy tűnik, többek közt ilyen furcsák is – írja a jalopnik.com. A beruházás viszont gyorsan elkészült, 2014-ben mondtak rá igent és most januárban már használatba is vették.

Hogy ezt az egész sebességkérdést miért nem oldották meg pár fekvőrendőrrel vagy fix traffipaxnak látszó tárggyal, érthetetlen, de igazából örüljünk, mert nem nálunk találták ki, a mi kontónkra, viszont szépnek kifejezetten szép, akármennyire is öncélú.

©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!