szerző:
hvg.hu

Most épp a „spanyol Tesla” állt elő két koncepcióautóval, ami jó hogy van, de talán még jobb volna, ha nem is lenne.

Mostanság napi szinten lehet híreket olvasni, hogy kis gyártók is nagy lehetőséget szimatolnak, és beszállnának elektromos autók gyártásába. Az eredetileg italautomatákat gyártó spanyol Velantur Cars nevét sem biztos, hogy érdemes hosszú távon megjegyezni, mindenesetre bemutattak két prémiumkategóriás elektromos járművet.

Az általuk bemutatott kocsikon 18 hónapja dolgoznak, és két kisméretű 4 méteres sportkocsiról van szó, amelyek akár 400 kilométert is képesek megtenni teljesen feltöltött lítium-ion akkumulátoraikkal. A kocsik egyfajta retrós vonalat képviselnek, leginkább a hajdani angol Morganekre hasonlítanak.

©

A hajtást egy 180 lóerős elektromotor adja, amellyel a gép 8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s tempóra. A kocsikat egy Madrid melletti kis üzemben szerelik össze, ahol korábban Land Rovereket gyártottak.

Az árát viszont nem vette éppen alacsonyra a spanyol cég, a 67 ezer dolláros – közel 20 millió forintos árral – kérdés mennyire lesz piacképes egy ilyen termék.

©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!