szerző:
hvg.hu

Balatonfürednél vette fel egy fedélzeti kamera a kerékpáros meglehetősen hanyag mozdulatát.

Régóta létező probléma az autósok és a kerékpárosok közti konfliktus, amiben hol közelednek az álláspontok, hol távolodnak egymástól – igazságot tenni azonban nagyon nehéz lenne. Már csak azért is, mert mindkét fél képes sokszor hibázni a közlekedés során – a sofőrök egy része például nem tartja be a megfelelő oldaltávolságot a kikerülésnél, vagy nem néz belel a visszapillantóba, mielőtt kinyitná a kocsi ajtaját.

Ezek mind olyan dolgok, amik nagy erőt nem igényelnének, viszont sokkal biztonságosabbá tennék a közlekedést. Ugyanakkor vannak helyzetek, amikor a kerékpáros magatartása is hagy némi kívánnivalót maga után.

Egy ilyen helyzet látható az alábbi felvételen is, amelyen egy kerékpáros kanyarodott ki az autós elé, és a videó alapján nem úgy tűnik, mint aki szétnézett volna. Mivel a települést jelölő tábla már csak néhány méterre volt az esettől, szerencséje volt a kerékpárosnak, hogy egy olyan autós érkezett, aki láthatólag nem gyorsított már fel a tábla előtt. Ha megteszi, nem biztos, hogy el lehetett volna kerülni az ütközést.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.