szerző:
hvg.hu

Balatonfürednél vette fel egy fedélzeti kamera a kerékpáros meglehetősen hanyag mozdulatát.

Régóta létező probléma az autósok és a kerékpárosok közti konfliktus, amiben hol közelednek az álláspontok, hol távolodnak egymástól – igazságot tenni azonban nagyon nehéz lenne. Már csak azért is, mert mindkét fél képes sokszor hibázni a közlekedés során – a sofőrök egy része például nem tartja be a megfelelő oldaltávolságot a kikerülésnél, vagy nem néz belel a visszapillantóba, mielőtt kinyitná a kocsi ajtaját.

Ezek mind olyan dolgok, amik nagy erőt nem igényelnének, viszont sokkal biztonságosabbá tennék a közlekedést. Ugyanakkor vannak helyzetek, amikor a kerékpáros magatartása is hagy némi kívánnivalót maga után.

Egy ilyen helyzet látható az alábbi felvételen is, amelyen egy kerékpáros kanyarodott ki az autós elé, és a videó alapján nem úgy tűnik, mint aki szétnézett volna. Mivel a települést jelölő tábla már csak néhány méterre volt az esettől, szerencséje volt a kerékpárosnak, hogy egy olyan autós érkezett, aki láthatólag nem gyorsított már fel a tábla előtt. Ha megteszi, nem biztos, hogy el lehetett volna kerülni az ütközést.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!