hvg.hu Élet+Stílus

Amerikai elnökök és az ő kedvenc italaik

45 elnök, rengeteg kedvenc alkohol. Egyesek a Fehér Ház kertjében növő mentával készítették kedvencüket, mások 1200 üveg burgundit és pezsgőt rendeltek Franciaországból a Fehér Házba. Itt és most szinte mindent megtudhatnak az amerikai elnökök italfogyasztási szokásairól.

hvg.hu Világ

Soros György is beszáll a kamuhírek elleni harcba

Több liberális milliárdos társaságában a magyar származású Soros György is pénzzel támogatja annak a rendszernek a megalkotását, amely a Facebook közösségi oldalon megjelölné az álhíreket. A konzervatív kommentátorok attól tartanak, a hírellenőrző szisztéma veszélyezteti a szólásszabadságot.

Németh András Világ

Sovány vigasz Clintonnak, hogy számokban jobb volt Trumpnál

Hillary Clintonra a legújabb adatok szerint 65,8 millió amerikai szavazott, s ezzel a női elnökjelölt megelőzött minden korábbi fehér férfi indulót. Az egyetlen elnökjelölt, akire ennél is többen szavaztak, az Barack Obama volt, aki 2008-ban 69,3 millió szavazatot gyűjtött.

Németh András Világ

CIA: az oroszok meghekkelték az amerikai elnökválasztást

Az amerikai titkosszolgálatok szerint Oroszország titkos akciókkal támogatta az amerikai elnökválasztási kampány idején Donald Trumpot, s a Kreml érdekeit kiszolgáló orosz hekkerek álltak az amerikai számítógépes rendszerek elleni támadások mögött – írja hét végi számában a New York Times és a Washington Post. Trumpék cáfolnak.

Németh András Világ

Trump vs. Clinton – a harc bojkottal folytatódik

Kölcsönös bojkottfelhívásokkal folytatják a harcot a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump és a vesztes, Hillary Clinton hívei. Az áldozatok között van a Pepsi, illetve a New Balance cipőgyár is.

hvg.hu Gazdaság

A szamurájok utódai rácuppantak a Trump-maszkokra

A mértékadó japán tőzsdeindex, a Nikkei beleremegett Trump váratlan választási sikerébe. És a japán politikai elit sem volt elragadtatva a beígért protekcionista intézkedésektől, vagy az amerikai védelmet „áron alul” élvezőknek címzett figyelmeztetésektől.

Bihari Ádám Világ

"Ha a fehér ember szedi fel a paradicsomot, az annyiba is fog kerülni"

Egy az Egyesült Államokban élő magyar szerint még a hagyományosan megrögzött republikánus körzetekben is billeghet Trump alatt a szék. Van olyan magyar, aki már a deportálástól, más a harmadik világháborútól fél. Olvassák el mit gondol rögtönzött politikai elemzőnk a mai választásokról.

hvg.hu Gazdaság

Kitalálja, mibe tömik a pénzt a dörzsölt brókerek a Clinton–Trump-csata előtt?

Ha Hillary Clinton nyer, akkor áradhat a dollár a feltörekvő piacokra. Ezt nyilatkozta Jeremy Lawson, a Standard Life Investments vezető elemzője a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek. Rövid távon mindenütt zöldre váltanak a lámpák, ha a feltörekvő piacokra irányul a befektetés. Hosszabb távon aztán minden attól függ, hogy milyen politikát folytat majd a Clinton kormányzat.

hvg.hu/MTI Világ

A műsorvezető győzött, Clinton a második, Trump pedig óriásit bukott

Trump nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy elfogadja-e a választások eredményét, sokak szerint ezzel a demokrácia lényegét megcsúfoló válaszával bukta el a tegnapi vitát, míg Hillary Clinton felkészült volt, és képes volt frappáns válaszokat adni a republikánus elnökjelölt kijelentéseire. A lapok szerint viszont a legfelkészültebb versenyző a műsorvezető volt.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő októberi lapszáma

Festészet után festészet – Painting 2.0 kiállítás Bécsben / Szellemjárás a múzeumban – a 3D másolat technikai forradalma / Adósság, territórium, utópia – a tőkéről, Berlinben / Elnökválasztás előtt – Obama, Clinton, Trump és a művészet / Vaginálisan kispárna – ef Zámbó István Szentendrén / Egy talpalatnyi más – nacionalizmus-kiállítás a Knoll Galériában / Kapuzárási pánik – Bringológia az Iparművészeti Múzeumban

MTI Világ

Trump sok helyen utolérte Clintont a hétfői tévévita előtt

Donald Trump újabb ingaállamokban hozta be Hillary Clintont – derül ki a CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató közös, hétfőn készített felmérésének eredményeiből. A hétfő esti elnökjelölti televíziós vita miatt az Egyesült Államokban tetőfokára hágott az izgalom.

1 2 3

A címlapról ajánljuk