Balla István-Németh Róbert Kult

Fenyő Miklós: "Tiltva soha nem voltam, de támogatva se – inkább csak tűrve"

December 27-én, szokásos év végi koncertjén pályafutása 50. évfordulóját ünnepli a sportarénában az idén 70 éves Fenyő Miklós, aki erre az estére két egykori hungáriás zenésztársát, Dollyt és Szikora Róbertet hívta vendégül. ("A városi legendákkal ellentétben nem vagyunk rosszban, igyekszünk jóban lenni.") "Kétségtelen, hogy a rock and rollal 1957-ben, New York Cityben összekötöttem az életemet" – mondja Fenyő, akivel fél évszázados, rock and rollos, break dance-es, Modern Hungáriá-s pályafutását tekintettük át egy órában.

Németh Róbert Kult

„Elvis előtt nem volt semmi” – 40 éve halt meg Elvis Presley

Elvis Presley nem csak a popkultúra, hanem a teljes 20. századi kultúrtörténet, sőt: a múlt század történelmének egyik legmeghatározóbb fenoménja volt. Halála negyvenedik évfordulóján – amellett, hogy elmondjuk, mitől volt nagyon fontos – olyan erős és definitív mondatokat gyűjtöttünk össze, melyben nem kevésbé fontos ikonok mondják el, miért volt Elvis a Király. És persze mindezt dalokkal is alátámasztjuk.

hvg.hu Kult

Priscilla Presley lesz a budapesti Elvis-show sztárvendége

Jövő nyáron Budapestre is ellátogat a The Wonder of You nevű produkció, amelynek különlegessége, hogy Elvis Presley hangját egy szimfonikus zenekar kíséri élőben – ráadásul a koncerten megjelenik a világsztár özvegye, Priscilla Presley is.

hvg.hu Kult

Kvíz: Mennyire ismeri Elvis Presley dalait?

Elvis Presley a rock'n'roll királya 1977-ben, éppen augusztus 16-án hunyt el (bár ugye tudjuk, sokak szerint azóta is él). De mennyire él még az ön fejében Elvis-életműve? Ebből a kvízből kiderül.

MTI Kult

Meghalt Elvis Presley gitárosa

Elhunyt 84 évesen Scotty Moore, aki gitárjátékával nagyban hozzájárult Elvis Presley forradalmi zenei stílusának megformálásához és jelentős hatással volt egy egész zenei generációra, köztük Keith Richardsra, Jimmy Page-re és Bruce Springsteenre.

Hercsel Adél Plázs

Amíg a tévékapcsolóhoz ér a kezed - megnéztük a Sztárban sztárt

Levitézlett sztárokat, top celebeket és újonnan felfedezett kedvenceket is felvonultat a TV2 dalestjének harmadik évada, amiben úgynevezett sztárok utánoznak igazi sztárokat. A „mulatási”, a házibuli és a nosztalgia jegyében fogant műsor hiába próbálkozott új szereplőkkel, ezúttal sem okozott meglepetéseket, és a produkciók többsége még mindig ugyanazt a pavlovi reflexet váltotta ki: megragadni a távirányítót, és azonnal továbbkapcsolni.

hvg.hu Kult

Ezt a dalt énekelte utoljára Elvis

1977. június 26-án volt a „Király” utolsó koncertje Indianapolisban. Néhány rossz minőségű felvétel fennmaradt a show-ról. Néhány hét múlva meghalt.

MTI Kult

Széfben őrizték évtizedekig, most elárverezik Elvis első felvételét

Elárverezik Elvis Presley legelső felvételét. A dalt 1953-ban Memphisben énekelt fel a Sun Records stúdióban, 18 éves korában. 4 dollárt fizetett a felvételért, és az anyjának szánta, születésnapi ajándékként. A történet szerint Elvis hazafelé megállt egyik barátjánál meghallgatni a felvételt, amely végül ott is maradt.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk