hvg.hu Itthon

Elhunyt a HVG egyik alapítója

Életének 86. évében, október 11-én elhunyt Gyulai István, a Világgazdaság alapító főszerkesztője. A közgazdász-újságíró a Heti Világgazdaság alapításában is részt vett, éveken át elnöke volt lapunk szerkesztőbizottságának.

hvg.hu Világ

A punci-gate után sorban dőlnek ki befolyásos támogatói Trump mögül

A választáson mindig aktívabb nőket idegenítette el magától Donald Trump, miután kiszivárogtattak róla egy 2005-ös hangfelvételt, amelyen igazi tahó módjára nyilatkozik a nőkről. A botrányjelölt mögül sorra kihátrálnak republikánus támogatói is, hiszen jelöltjük magatartása már kongresszusi többségüket is veszélyezteti - írja a HVG e heti elemzésében.

Farkas Zoltán Itthon

HVG: Nincs megállás

Orbán Viktor rendszere az autokrácia valamennyi jegyét magán viseli – állítja a HVG e heti számában a világhírű közgazdász, Kornai János, és mintha erre rezonálna minden a magyar közéletben. Ezen a héten például mindaz, ami a Népszabadsággal történt, és amiben nagyon nehéz nem meglátni a kormányt kritizáló orgánumok eltiprását célul kitűző offenzíva újabb momentumát. De persze nem csak ez működik így. Itt az erőltetett alkotmánymódosítás, itt van mindaz, ami Budapesttel történik – erről is olvashat a HVG-ben. Farkas Zoltán szubjektív lapajánlója.

hvg.hu Gazdaság

Nagy bank nagy bajban: mi lesz, ha megroggyan a Deutsche Bank?

Újabb pusztító pénzpiaci láncreakció rémét keltette fel a Deutsche Bank részvényeinek megrendülése, ám a visszatérő válságtól tartók inkább amiatt aggódhatnak, hogy a világgazdaság motorja akadozik, miközben szaporodnak a globalizáció politikai ellenfelei.

hvg.hu Én és a Cégem

Szívügyek: „Pont a szívbetegektől veszik el a pénzt?”

Ezt a kommentet nem vállalta be a politika, így az OEP a kezdetek óta nem nyúlt hozzá a szívkatéteres beavatkozások finanszírozásához, jóllehet a költségek a felhasznált eszközök árának mérséklődése miatt időközben jelentősen csökkentek. De mi köze mindennek a fővárosi Uzsoki kórházban tervezett magánberuházáshoz?

hvg.hu Gazdaság

Szemét ügyek: A Posta és a haverok nyernek

Az állami kukaholding első lépései arra utalnak, hogy a hulladékkezelés központosításából fakadó esetleges megtakarítások egyelőre ígéretek. A növekvő kiadások viszont tények.

Kocsis Györgyi Itthon

HVG: Jógaállam

Kik aratnak Simicskáék után a plakátokon, és miként kötődnek ők Orbán Viktor kevésbé ismert volt tanácsadójához? MIlyen a világ talán legkevesebb izgalommal járó választási kampánya, ami most zajlik Oroszországban? Sejti, mekkora vagyonra tette rá a kezét az állam, amikor beavatkozott a szolgáltatások piacán? Ilyen ügyek feltárásával jelentkezett e héten a HVG. Kocsis Györgyi szubjektív lapajánlója.

hvg.hu Gazdaság

Vakokhoz beszélő okosszemüveggel futhat be a magyar startup

Az EVA (Extended Visual Assistant) csapata nyáron megnyert egy rangos nemzetközi versenyt. Nem ez az egyetlen magyar startup vállalkozás, amely egy lépésre áll attól, hogy meghódítsa a világpiacot és milliókat kaszáljon. De az a bizonyos egy lépés nem lesz könnyű.

1 2 3 4 5 6 7
16
A címlapról ajánljuk