hvg.hu Én és a Cégem

Szívügyek: „Pont a szívbetegektől veszik el a pénzt?”

Ezt a kommentet nem vállalta be a politika, így az OEP a kezdetek óta nem nyúlt hozzá a szívkatéteres beavatkozások finanszírozásához, jóllehet a költségek a felhasznált eszközök árának mérséklődése miatt időközben jelentősen csökkentek. De mi köze mindennek a fővárosi Uzsoki kórházban tervezett magánberuházáshoz?

hvg.hu Gazdaság

Szemét ügyek: A Posta és a haverok nyernek

Az állami kukaholding első lépései arra utalnak, hogy a hulladékkezelés központosításából fakadó esetleges megtakarítások egyelőre ígéretek. A növekvő kiadások viszont tények.

Kocsis Györgyi Itthon

HVG: Jógaállam

Kik aratnak Simicskáék után a plakátokon, és miként kötődnek ők Orbán Viktor kevésbé ismert volt tanácsadójához? MIlyen a világ talán legkevesebb izgalommal járó választási kampánya, ami most zajlik Oroszországban? Sejti, mekkora vagyonra tette rá a kezét az állam, amikor beavatkozott a szolgáltatások piacán? Ilyen ügyek feltárásával jelentkezett e héten a HVG. Kocsis Györgyi szubjektív lapajánlója.

hvg.hu Gazdaság

Vakokhoz beszélő okosszemüveggel futhat be a magyar startup

Az EVA (Extended Visual Assistant) csapata nyáron megnyert egy rangos nemzetközi versenyt. Nem ez az egyetlen magyar startup vállalkozás, amely egy lépésre áll attól, hogy meghódítsa a világpiacot és milliókat kaszáljon. De az a bizonyos egy lépés nem lesz könnyű.

Nagy Gábor Itthon

HVG: Jónevű senkik

Milyen a stróman, ha magyar? És milyen az, amikor ráadásul ezt az intézményt már állami szintre emelik? El tudja képzelni, mennyire nyomasztó lehet Rogán Antal szomszédja lenni? Ok, talán feledteti ezt 12,5 milliárd állami megbízás, de akkor is. Csetényi Csaba például azt modja, ő majdnem elköltözött. Ilyen ügyek feltárásával jelentkezett e héten a HVG. Nagy Gábor szubjektív lapajánlója.

hvg.hu Itthon

Milyen a magyar stróman?

Ismeretlen tulajdonosi szálak, meglepően sikeres, pár hónapja bejegyzett, korábban névtelen cégek, külföldi háttér. Mind olyan tényezők, amik a strómanság indikátorai. A HVG e heti számában azzal foglalkozik, ki tekinthető történelmi távlatokban is strómannak, és ki az, akinek csak odasodort pár jelentősebb méretű céget a szél.

Farkas Zoltán Itthon

HVG: Hatalmukban áll

Ajándékposztokkal osztja meg a kormány az ellenzéket, közben azt lesi, mit kell még megtennie ahhoz, hogy valahogy kipréselje az érvényességet az októberi népszavazásból. E remek politikai környezetben pedig valakik milliárdokat kaszálnak százezrek kiábrándultságából. Ilyen ügyek feltárásával jelentkezett e héten a HVG. Farkas Zoltán szubjektív lapajánlója.

hvg.hu Gazdaság

Igen vagyonosnak gondolja Orbán Viktort az ország fele

Egészen pontosan az emberek 49 százaléka véli úgy, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a legvagyonosabbak rétegébe tartozik – derül ki a HVG és a Medián közös közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit az eheti lapszám közli.

HVG Gazdaság

HVG-Medián: központilag vezérelt a korrupció

A Fideszt legalább olyan korruptnak látja a közvélemény 2014 novembere óta, mint a 2010-ig kormányzó szocialistákat – derül ki a HVG címlapsztorijából. A cikk a hetilap és a Medián közös közvélemény-kutatásán alapul.

HVG Sport

Magyar focibetegségek

Szervezetlen az utánpótlás-nevelés, ez a magyar fogi legnagyobb baja – állítja Muszbek Mihály sportközgazdász a HVG friss számában.

1 2 3 4 5 6 7
16
A címlapról ajánljuk