hvg.hu Itthon

A kisebb pártok szerint meg lehet változtatni kétharmados törvényeket sima többséggel

A DK, a Momentum és az Együtt elnöke beszélt Baló Györggyel az RTL Klubon. Mindhárman biztosak abban, hogy pártjuk bejut a parlamentbe, nehéznek látják az együttműködést a Jobbikkal egy esetleges koalíciós kormányban. Bár a jogállamiság helyreállítását az egyik legfontosabb kérdésnek tartják, megoldhatónak látják, hogy kétharmados többséget igénylő törvényeket anélkül módosítsanak - Gyurcsány Ferenc még a politikai nyomásgyakorlás eszközét is bevethetőnek gondolja bizonyos személycserék esetében.

hvg.hu Itthon

Újabb visszalépéseket jelentettek be a baloldali pártok

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és Juhász Péter tartott sajtótájékoztatót. Közös visszalépéseket jelentettek be a DK-MSZP-P és az Együtt jelöltjeire vonatkozóan. A résztvevők kritikával illették a Momentum és az LMP koordinációtól elzárkózó viselkedését. Ugyanakkor további bejelentésekre és visszalépésekre számítanak, illetve ebbéli reményüket fejezték ki. Ez megtörtént: az LMP is bejelentette, visszalép csepeli jelöltjük.

Gergely Márton - Tóth Richárd Itthon

Fülke: A tegnap Orbán Viktora kampányol még négy évért

A magyar miniszterelnök nem kampányol, már nagyon várja, hogy véget érjen az az időszak, amikor mindenki fórumokat tart, járja az országot és plakátokkal vannak tele a közterületek. Ellenben Juhász Péter, amióta visszalépett, többet kampányolt, mint amíg hivatalosan jelölt volt a Belvárosban.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk