hvg.hu Itthon

Vadászni kell a határvadászokra, az EU szigorú feltételeket szab

Hivatásos szakember őrizhet csak külső schengeni határt, és őt is nemzetközi szerződések kötik – tudta meg a magyar határvadászok dicstelen szereplése kapcsán egy portugál EP-képviselő az Európai Bizottságtól. A szervezet létszáma egyelőre messze elmarad a kívánatosként megjelölt háromezertől – a jelentkezők felét kiszórják.

Joó Hajnalka Itthon

Kartellben titkolják, hányan fagytak halálra idén Magyarországon

Azt hittük, egyszerű a kérdésünk: hányan haltak meg kihűlésben a 2016–17-es télen az ország határain belül. Ha az elérhető adatsorokon nézzük az elmúlt éveket, az egyik listát akár biztatónak is nevezhetnénk, a másik viszont lesújtó. Csakhogy egyik sincsen köszönőviszonyban sem a valósággal. A kormány a számítások bizonytalanságára hivatkozva foggal-körömmel titkolja az adatokat.

Dercsényi Dávid Itthon

Bűzlik a rendőrség drogvádja a ligetvédők szerint

A ligetvédők visszautasítják a drogvádakat, szerintük a rendőrség politikai motivációjú támadáshoz nyújt segédkezet a bizonyítékok tálalásával. Állítják, a táborukban szigorúbb elvek és gyakorlat vonatkozott a drogfogyasztásra, mint általában bárhol. A rendőrség a hírveréssel Pintér Sándor tiltását is megszegte.

1 2 3 4 5 6 7
18
A címlapról ajánljuk