Szabó Yvette, Gyenis Ágnes Vállalkozás

Nagyon gázos: A Mészáros-dácsák különös története

Az Orbán családdal karöltve kebelezi be az országot Mészáros Lőrinc. A szállodák és a balatoni turizmus megkaparintásával, a paksi építkezés előkészítésével párhuzamosan jókora ingatlanbiznisz kerekedik Budapest közelében.

MTI Gazdaság

Lesöpörték a népszavazási kérdéseket a paksi titkokról

Megtagadta a Hadházy Ákos LMP-s képviselő által benyújtott, a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos iratok és költségvetési számítások titkosításának feloldásáról szóló népszavazási kérdések hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Beszállna a Paks II beruházásba Mészáros Lőrinc?

Nagy múltú energetikai cég itteni leányvállalatában szerzett többségi tulajdont a felcsúti polgármesterhez köthető két tőzsdei cég két nappal az után, hogy bejelentették: hamarosan kiírják az első tendereket a Paks II beruházáshoz.

hvg.hu Gazdaság

Nem halad Pakssal, Orbánnak állítólag jelenése van Putyin színe előtt

A hét végén ismét személyesen egyeztet Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin, ezt állítja a Magyar Nemzet. A lap szerint a találkozóra egy pekingi tanácskozás keretében kerül sor, és leginkább azt kéne kibeszélniük, miért akadozik a paksi beruházás. Bár Orbán és Putyin már Pekingben van, az orosz sajtó nem tud a találkozóról.

hvg.hu Gazdaság

Paks II.: az ördög eddig elbújt a részletekben

Ha már minisztere lett az új paksi atomerőmű-építési projektnek, Süli János be is trappolt vele Varga Mihály felségterületére. Arra azonban hiába várnánk, hogy a mára nagyrészt minősített iratnak már nem is számító beruházási-megvalósítási szerződéseket megismerhessük, így perre megyünk a papírokért.

hvg.hu Gazdaság

Paks II.: Jobb kondíciókkal kiválthatjuk az orosz hitelt

A jövő év elején elindulhatnak a paksi atomerőmű-bővítés előkészítő munkálatai, és 2026-ban már várhatóan termelhet is áramot a két új blokk – ebben bízik Süli János, a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Aszódi Attila korábbi kormánybiztos mostantól államtitkárként dolgozik.

hvg.hu Itthon

Parlament: Trócsányira szignálta Orbán a CEU-törvény felülvizsgálatát

Letette az esküt az eddigi paksi polgármester Süli János, a harmadik Orbán-kormány "Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere." Az ellenzék Orbán megizzasztására készült az azonnali kérdések órájában.

hvg.hu Gazdaság

Átnevezzék-e Paksot? Holnap tárgyalják a kérdést

Holnap tárgyal a Nemzeti Választási Bizottság a paksi bővítéssel kapcsolatos újabb népszavazási kérdésekről. Több vicces kérdést adtak be a Kétfarkúak, például azt, hogy átnevezzék-e a Paksot a bővítéssel kapcsolatos szerződések érvénytelenítéséhez.

hvg.hu Gazdaság

Lázár: "Mi soha nem szórjuk az adófizetők pénzét"

Az új költségvetésben növelni fogják a védelmi kiadásokat, beindítanák a magyar hadiipart, a kormány programja a "mindennapi patriotizmus", a külföldre költözők pedig szerinte rabszolgának mennek ki, míg itthon sokkal jobban élhetnének.

MTI Gazdaság

Elbuktatták a LMP-szóvivő 5 népszavazási kérdését Paks II.-ről

A párt szóvivője, Gál József magánemberként nyújtotta be az öt kérdést a paksi atomerőmű bővítéséről. A választási bizottság arra hivatkozott, hogy a kérdések nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség végrehajtásába ütköznek, illetve nem is egyértelműek.

hvg.hu Gazdaság

Pavadaga még jobban teljesít

Az indiai napenergia-termelési boom újabb állomáshoz érkezett: hamarosan elkészül a kapacitásban Paks II.-nél nagyobb méretű naperőmű első "blokkja". És már most olcsóbban termelhet, mint a paksi reaktorok 2026-tól...

hvg.hu Gazdaság

És akkor Tállai Andrásról kiderült, hogy egy reneszánsz ember

A NAV elnöke több állást is ellát és rengeteget dolgozik, a multi élelmiszerláncokat válogatott kínzásoknak vetné alá a kormány, és kipécézte megának a Heinekent. Matolcsy György kitart az összeesküvés elmélete mellett, Paks II.-ről pedig megint kiderült, hogy nem éri meg. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Itthon

Az LMP azt kérdezi: Petőfi akarta volna-e Paks bővítését?

A függetlenség, az önrendelkezés és a szuverenitás gondolata köti össze az a 169 évvel ezelőtti forradalmi eseményeket napjainkkal - hangoztatta az LMP társelnöke a párt szerdai ünnepségén, amelyen az 1848-49-es forradalom és szabadságharci kitörésére emlékeztek Budapesten, az egykori Pilvax kávéházban.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk