MTI Gazdaság

Roszatom-vezér: Jövőre kezdjük az építkezést Pakson

Az elsőfokú környezetvédelmi engedély már megvan, még a magyar nukleáris hatóság és az Európai Bizottság engedélyére várnak. Alekszej Lihacsov, aki a Putyin-látogatás előtt egy nappal már Budapestre jön, nyílt és átlátható tendereket ígért a magyaroknak.

hvg.hu Gazdaság

Nem, nem vihetjük a nukleáris szemetünket Oroszországba

Nem csak nálunk, sok uniós tagországban is problémás az Európai Bizottság Energetikai Főigazgatósága szerint annak még a felmérése is, hogy mennyibe kerül majd az atomerőművek sugárzó hulladékának kezelése, arra honnan lesz elég pénz, és az elhelyezésük milyen határidővel történhet meg. Egy budapesti konferencián orosz nukleáris szakértő jelentette ki: az, hogy Paks II. szemetét hozzájuk vigyük, nem lehetéséges.

hvg.hu Gazdaság

Nem tart Orbánnal már Vietnam sem

Elkaszálták a vietnami Paks II.-t, amit a feltörekvő ázsiai országban éppen úgy 2009 óta terveznek megépíteni, mint nálunk, éppenséggel pont orosz segítséggel. De a nemzetgyűlés most úgy döntött, hogy több szempontból sem éri meg nekik a projekt. Például azért, mert drágán termelné meg az amúgy igencsak szükséges áramot.

Szabó M. István Gazdaság

A Paks II. projektcégnek sürgősen kell ezer mobiltelefon

A kormányzat annyira biztos benne, hogy a Paks II. beruházás zöld utat kap Brüsszelben – és így gőzerővel megkezdődhet a projektcég felpumpálása –, hogy tendert írtak ki mintegy ezer céges mobiltelefon és a hozzájuk tartozó szolgáltatási csomag beszerzésére.

hvg.hu Gazdaság

Problémás lehet Paks II környezetvédelmi engedélye

Az Energiaklub és a Greenpeace fellebbezést nyújtott be Paks II környezetvédelmi engedélye ellen, mert az ennek alapjául szolgáló hatástanulmánnyal bajok vannak. Ezért a szervezetek szerint felelőtlenség a megalapozatlan környezeti hatásvizsgálat alapján kiadni az engedélyt.

hvg.hu Gazdaság

Jávor az asztalra csapta Brüsszel paksi levelét

Ez lesz a megállapodás Paks II-ről - volna írható az Európa Parlamenti képviselő blogján megjelent levél fotója mellé. Hogy mi van benne? Az a legkevesebb, hogy illúzióvá teszi az Orbánék által a kezdetek óta szajkózott 40 százalékos magyar beszállítói arány elérését.

hvg.hu Gazdaság

Szénmentesítő pályán csúsznak az amerikaiak

Miközben Európában előfordul, hogy új szénerőműveket (és van, ahol atomot) vizionálnak az energiabiztonságra hivatkozva, az Egyesült Államokban továbbra is az a jellemző, hogy szinte kizárólag a korábbinál környezetkímélőbb energiatermelő technológiákat építenek. Annyit, hogy lassan átlépik vele a "Rubikont".

hvg.hu Gazdaság

És akkor Wáberernek most lett elege az egészből

A brit nyugdíjasok kiszavazták az Egyesült Királyságot az EU-ból, Csepreghy Nándor védelmébe vette Orbán kisvasútját, miközben az az ENSZ-nek is feltűnt, hogy satuféket nyomott a külföldi tőke a magyar határok előtt. Visszavonul a fuvaroskirály, fejre állt a paksi hitelt kezelő orosz bank, és kiderült, minél többet dolgozik valaki, annál többet hibázik. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gazdaság

Szijjártó: "fű alatt, sunyi módon született döntés"

Azzal nem mondott semmi újat a külgazdasági miniszter, hogy Oroszország kiemelt gazdasági partnerünk, de azért Szijjártó Péter - amellett, hogy Brüsszelnek is üzent - arról tárgyalt az oroszokkal, hogy az embargó ellenére hogyan tudná a kormány a kapcsolatokat mélyíteni és eredményesebbé tenni.

hvg.hu Gazdaság

Széllel szemben pisilne Orbán az új paksi erőművel

Szemléletessé tett adathalmazzal mutatta meg a Bloomberg, merre tart a világ az energetikai beruházásokkal. A grafikonokból nem csak az nyilvánvaló, hogy 2040-ig épülnek még szénerőművek, hanem az is, hogy Paks II.-vel Orbánék évtizedekre tévútra terelhetik Magyarországot.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk