MTI Világ

Kész az új űrutasszállító

Bemutatta új utasszállító űrhajóját a Virgin Galactic amerikai vállalat, amely szerint ez az űrjármű sokkal biztonságosabb elődjénél, amely 16 hónappal ezelőtt, próbarepülés közben darabjaira hullott szét.

hvg.hu/MTI Világ

Sivatagba zuhant egy űrturistáknak épített repülő

Az első hírek szerint legalább egy ember meghalt, amikor tesztelés közben egy kaliforniai sivatagos területre zuhant a Virgin Galactic társaság űrrepülőgépe. A SpaceShipTwo a korábbi tervek szerint űrturistákat szállított volna. Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a tragédiát. A Virgin Galactic közleményében „súlyos rendellenességet” emlegetnek.

hvg.hu/MTI Karrier

Átcsábították a Virgin Galactichez a NASA egyik vezetőjét

A NASA egyik korábbi vezetője, George T. Whitesides irányítja majd vezérigazgatóként Richard Branson brit milliárdos űrturisztikára szakosodott vállalatát, a Virgin Galacticet – jelentette be a cég hétfőn. A társaságnál eddig 335 turista váltott jegyet űrutazásra – részben elővételben - összesen 65 millió dollár értékben.

MTI Tech

Először repült a SpaceShipTwo magánűrhajó - galériával

Egyelőre csak tesztrepülésre, de először emelkedett a magasba a SpaceShipTwo típusú szuborbitális űrrepülőgép Kaliforniában. Legkésőbb 2012-ben űrturistákkal a fedélzetén a világ első magánűrhajóként hagyhatja el a Föld légkörét.

hvg.hu Napi merítés

Utazzon az űrbe!

Néhány hónapja mutatta be első űrutasszállító repülőgépét a Richard Branson tulajdonában lévő Virgin Galactic, a turisztikai célú űrutazás piacvezető cége - olvasható a Világutazó blogon.


A címlapról ajánljuk