hvg.hu Világ

Kémek, Putyin, pénz – az Orbán-rejtély megfejtése a WSJ-ben

Orbán Viktor, az egykori ellenzéki, most Putyinnal parolázik, mert arra számít, a nyugati típusú liberális demokrácia bukásra van ítélve – írja Magyarországról szóló cikkében a The Wall Street Journal. Az amerikai lap szerint Magyarország már most túl közel van a Kremlhez: az orosz hírszerzők szabadon járkálnak az országban, az oroszokkal kötött gazdasági megállapodásokból pedig a magyar oligarchák jönnek ki jól. Az ország legalábbis biztos nem.

MTI Itthon

WSJ: Orbánra kemény idők jöhetnek a német választás után

Orbán Viktor a negyedik mandátumáért indított választási kampányban eddig alig ejtett szót az ellenzékről, ehelyett az EU-t és annak legnagyobb tagállamait támadja - írta az Európai Unió és Magyarország, illetve Lengyelország konfliktusos viszonyáról a Wall Street Journal (WSJ).

MTI Világ

WSJ: Orbán "jó okkal vált számkivetetté" a közép-európai politikusok között

A The Wall Street Journal (WSJ) európai kiadása a magyar belpolitikáról, a Süddeutsche Zeitung az Európai Unió és a keleti országok viszonyáról, a Die Presse és a Kurier a magyar osztrák földvitáról, a Sme a Magyar Közösség Pártjáról, a Hospodárské Noviny pedig a magyar és a cseh atomerőmű-építési törekvésekről írt pénteken.

MTI Világ

Van mit írnia rólunk a külföldi lapoknak

A The Wall Street Journal (WSJ) című, vezető amerikai politikai-üzleti napilap online változatában közzétett blogbejegyzés az ellenzéki megállapodást, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a TV2 eladását, az osztrák Die Presse pedig a Raiffeisen magyar leányvállalatának eladását és az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját elemezte. A liberális kötődésű román Adevarul az erdélyi mezőgazdasági területek felvásárlására vonatkozó állítólagos tervről ír, a brit The Guardian pedig helyszíni riportban számol be a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecser átalakulásáról zöldenergia-felhasználási központtá.

hvg.hu Vállalkozás

A cégek érdeke a korrupció?

A magyar vállalatvezetők cégük érdekeinek szolgálatába állítható eszközként tekintenek a korrupcióra - írta egyik internetes blogjában a The Wall Street Journal üzleti napilap európai kiadása, egy friss tudományos felmérésre hivatkozva.

hvg.hu Itthon

Bajnai összegyűjtötte Orbán "hét legnagyobb hazugságát"

Bajnai Gordon a honlapján reagált az Orbán Viktorral készült The Wall Street Journal-interjúra, mely szerinte "hemzseg a hazugságoktól és az alkalmatlanságát bizonyító tévedésektől". Az Együtt 2014 vezetője összegyűjtötte az interjúban elhangzott "hét legnagyobb hazugságot".

MTI Világ

WSJ: "Orwelli világot teremt Magyarországon az új nemzetbiztonsági törvény"

A The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti-politikai napilap európai kiadása beszámolt a múlt kedden elfogadott új magyar nemzetbiztonsági törvényről és az azzal kapcsolatban elhangzott belföldi bírálatokról, míg a a svájci Neue Zürcher Zeitung (NZZ) a tavaly életbe lépett magyar alaptörvényről és módosításairól közölt írást.

hvg.hu Gazdaság

A WSJ mentette volna Matolcsyék blamáját

Törölte a személyeskedő részeket a Wall Street Journal abból az írásból, amelyben Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke Kopits György bíráló szavaira reagált. Az MNB viszont szerdán teljes terjedelmében közölte a levelet.

MTI Világ

WSJ: vegyes üzenet az IMF elleni kampány

Blogbejegyzésben foglalkozott a magyar kormány IMF-fel kapcsolatos médiakampányával a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap európai változatának internetes kiadása.

1 2 3

A címlapról ajánljuk