hvg.hu Vállalkozás

Nem kell több pancsolt olasz bort innia!

Legalábbis ez a célja egy készülő rendeletmódosításnak, amely alapján kötelező lesz a borospalack címkéjén megjelölni, hogy melyik országból származó, és milyen arányban házasított.

Gazdaság

A hegyközség megnevezett egy olasz borhamisítót

Áttörésnek is nevezhető, hogy megneveztek egy olaszországi borhamisítót, amely Magyarországra is szállít. Egyes borászok már régóta állítják, hogy olyan áron nem lehet igazi bort árulni, amennyiért egyes olasz borok kaphatóak, s most igazolva látják korábi aggodalmaikat.

Gasztro

Tablettás bort kevert egy képviselő – videó

A soltvadkerti képviselő-testületi ülésen Zsikla Győző, a borhamisítás módszerét demonstrálva, néhány perc alatt készített bort vízből, alkoholból és néhány boltban kapható tablettából.

Nagy Emese Gazdaság

Borhamisítás: egymillió hektó fog felbukkanni

Az aszály miatt nagyjából egymillió hektóliter bor hiányozni fog a hordókból a várt kereslethez képest. Nem csoda, hogy a piaci szereplők hamis borok felbukkanásáról tartanak. A hvg.hu megnézte, mit nevezünk egyáltalán borhamisításnak, és mit tesz ellene a hatóság.

hvg.hu Gasztro

Mit keres a rágógumi a borban?

Borhamisítókat leplezett le a brit rendőrség. A nyomravezető egy vásárló volt, aki használt rágógumit talált egy palackban. Ha csak az illatát fedezte volna fel a gyümölcsös rágónak, nem is fog gyanút - írja a borravaló.hu.

hvg.hu Gasztro

Lebuktak a répacukros borral

Az alkotó pihen, a hatóság forog, mondhatni, keres és talál. Ezúttal Bács-Kiskun megyében van harminc napja egy borászatnak, hogy elgondolkozzon, hogyan tovább – répacukor nélkül.

MTI Itthon

Ötezer hektó manipulált borra bukkantak Akasztón

Csaknem 5000 hektoliter manipulált bort találtak a Kiskun-Vin Kft. akasztói borászati üzemében végzett ellenőrzésen az MgSzH munkatársai - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

Vincze Béla azt állítja, nem hamisított bort

Visszautasítja a borhamisítás vádját Vincze Béla és fellebbez a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Borminősítő Igazgatóságának (KBI) elmarasztaló döntése ellen - erről közleményben tájékoztatta szerdán az MTI-t az egri borász.

HVG Gazdaság

Újabb hamis Vincze-borok

A boltokban is találtak az ellenőrök Vincze Béla pincészetéből származó, glicerinnel pancsolt borokat. A hamisításon ért borász ügye mellett más furcsaságok is akadnak az egri hegyközségnél.

hvg.hu Itthon

Újabb hamis Vincze-borok

A boltokban is találtak az ellenőrök Vincze Béla pincészetéből származó, glicerinnel pancsolt borokat – derül ki a friss HVG cikkéből.

MTI Itthon

Eltilthatják az "egri" névhasználattól a Vincze borászatot

A borhamisításra vonatkozó vádak bebizonyosodása esetén három évre eltilthatja a Vincze borászatot az "egri" megjelölés használatától a város hegyközsége - idézi a Heves Megyei Hírlap pénteki számában Simon József hegyközségi elnök nyilatkozatát.

Itthon

Hamis bikavér az év borászánál

Glicerinnel „dúsított” egri bikavért próbált forgalomba hozni 2005-ben az év borásza címmel jutalmazott Vincze Béla. A bornak, mint kiderült, a helyi hegybíró által hitelesített származási bizonyítványa is hamis – írja a HVG csütörtökön utcára kerülő számában Kelemen Zoltán.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával