szerző:
hvg.hu/MTI

A Status Quo angol rockzenekar vezéralakjának halálhírét menedzsere, Simon Porter jelentette be Londonban.

Parfitt az eddigi információk szerint egy súlyos fertőzés miatt a csütörtökön került egy spanyol kórházba. A 68 éves zenész nem bírt el a betegséggel, szombaton elhunyt. Részleteket eddig sem a családja, sem zenekar nem közölt.

A veterán gitáros már évtizedek óta komoly egészségi problémákkal küszködött, 1997-ben szívműtéten esett át, 2005-ben gégerákkal kezelték, 2011-ben szívrohamot kapott, és az idén nyáron is szívroham gyanújával szállították kórházba Törökországban - írja az MTI. Az egészségi állapotához nagy mértékben hozzájárult, hogy erős dohányos volt, valamint az alkohollal is gondjai voltak.

A zenekar egyik legsikeresebb dalához, a Caroline-hoz kötődik Parfitt egyik leghíresebb performansza. A zenekar legismertebb dala a Whatever You Want volt, melyet Parfitt közösen jegyzett a billentyűs Andy Brownnal.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!