szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Persze csak akkor, ha öné a legjobb elképzelés. Egy svéd milliárdos ugyanis 50 millió dolláros díjjal fejelte meg annak a pályázatnak a fődíját, melynek célja, hogy az ENSZ-nél alkalmasabb rendszert találjanak a világ kormányzására.

A svéd Warren Buffetként is emlegetett, magyar származású Laszlo Szombatfalvy vagyona jelentős részét adományozásra fordítja. Most például a Global Challenges Foundationnek tett 50 millió dollár értékű felajánlást. Az alapítvány ugyanis kiírt egy pályázatot fiataloknak arra, hogy találjanak ki az ENSZ-nél hatékonyabb megoldást a globális kormányzásra. A verseny összdíjazása ötmillió dollár, a győztes egymillió dollárt garantáltan megkap - találta a 444.hu a Nordic Business Insideren.

Szombatfalvy tanácsokat is adott a pályázóknak:

1. Értsd meg, hogy nemcsak hazád, hanem a világ polgára is vagy.

2. Vedd tudomásul, hogy a gyerekeid és unokáid életminősége más országok polgárain, nemcsak honfitársaidon múlik.

3. Globális kormányzás nélkül kevesebb az esély a nagy katasztrófák elhárítására

4. Követeld meg az általad választott politikusoktól, hogy lépjenek akcióba és szavazd le az alkalmatlan embereket.

Szombatfalvy 1956-ban, a forradalom leverése után emigrált Magyarországról Svédországba, ahol nulláról kezdte. 88 éves korára a világ egyik legsikeresebb befektetője lett, 45 év átlagában évi harminc százalékos profitot hoztak befektetései.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!