szerző:
SZJ
Tetszett a cikk?

A divat és a gasztronómia nagyon szeretik egymást, ehhez eddig sem fért kétség. Felfedeztünk egy olasz lányt, aki néhány évvel ezelőtt egy szép csendes napon megálmodta a Taste of Runway című blogot. Számára ez maga a boldogság: egy gyönyörű ruha és hozzá egy recept. Világhírű tervezők kollekcióiból merít inspirációt, alkot, megosztja a recepteket és fantasztikus fotókkal illusztrálja. Most megmutatjuk a 2014 tavasz-nyári kollekció néhány lenyűgöző darabját, és mindjárt nemcsak nézni, de főzni is lehet.

A Taste of Runway 2011-ben alakult, az eredmény, azóta több száz gyönyörű ruha által inspirált ételköltemény, több mint 22 ezer Facebook rajongó és közel 4 ezer Instagram követő. Ha kedvet kapunk, a receptek között több szempont alapján is válogathatunk az oldalon: évszak, szín, tervező vagy az étel típusa. Néhány tervező - a teljesség igénye nélkül -, akik a Taste of Runway-t inspirálják: Valentino, Calvin Klein, Michael Kors, Oscar De La Renta, Bottega Veneta, Burberry, Carolina Herrera, Chanel, Christian Dior, Gucci, Givenchy, Louis Vuitton, Prada, Yves Saint Laurent és még sorolhatnánk.

Íme, néhány legfrissebb recept a 2014-es tavasz-nyári kollekcióból. Először lássuk rózsaszínben a világot, aztán jöhet a menü.

 

tasteofrunway

OSCAR DE LA RENTA SS 2014 – Rózsaszín jeges ital

Hozzávalók (4 főre):

 Fél üveg pezsgő, 500 ml frissen facsart pink grapefruit lé, 100 g cukor, 1 evőkanál friss lime lé.

Elkészítés:

A cukorból készítsünk cukorszirupot ( a cukrot kb. fél liter vízzel forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni). Keverjük össze a pezsgőt, a grapefruit levet, a lime levet és a cukorszirupot, majd öntsük egy fagyálló üvegbe, és tegyük egy órára a fagyasztóba. Vegyük ki, villával kissé törjük össze, majd tegyük vissza legalább 8-12 órára a fagyasztóba, úgy hogy alkalmanként ismét kivesszük és összetörögetjük a jégkristályokat. Szervírozzuk elegáns poharakban, dekorálhatjuk virágokkal, gyümölcsökkel tetszés szerint.

tasteofrunway
MICHAEL KORS SS 2014 - Tojás nélküli csokitorta

Hozzávalók (egy tepsihez):

250 g kamutliszt (helyettesíthetjük durumbúzával, vagy más teljeskiörlésű gabonaliszttel is), 50 g rizsliszt, 150 g barnacukor, 45 g keserű kakaópor, 1 csomag sütőpor, 300 ml víz, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 50 g fekete csoki a tálaláshoz.

Megjegyzés: A receptben szerepel még 5 gramm Goji bogyó /farkasbogyó – szerintünk ez elhagyható, vagy pl. aszalt vörös áfonyával kiváltható. A kamut ősgabona,  magas fehérjetartalmának és a jó minőségű sikérnek köszönhetően tojás nélkül lehet vele kiváló tésztákat, süteményeket készíteni. Az USA-ban és Olaszországban nagyon népszerű. Idehaza a bioboltokban kapható.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy nagy tálba keverjük össze a liszteket, a cukrot, a kakaóport, sütőport, (a bogyókat, ha mégis hozzátennénk) és a vizet. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és keverjük simára a masszánkat. Béleljünk ki egy mélyebb tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen oszlassuk el benne a tésztát. Nagyjából 45 perc alatt készre sül, de mindenesetre végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a süteményt a sütőből. Hagyjuk kissé kihűlni, majd olvasztott csokival leöntve, felszeletelve tálaljuk. 

 

tasteofrunway
VALENTINO SS 2014 - Sajtos padlizsántorony

Hozzávalók (4 főre) :

2 padlizsán, 12 szelet Provolone sajt (lehet más keményebb sajt is), 2 gerezd fokhagyma, só, bors, extra szűz olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg, majd szeleteljük fel a padlizsánokat ( nem szerepel a receptben, de mi azért javasoljuk, hogy kicsit sózzuk be a szeleteket, hagyjuk állni, aztán itassuk fel a kicsapódó nedvességet). Egy mélyebb tálban keverjük össze két kanál olívaolajat egy kis sóval, borssal, majd forgassuk bele a padlizsánszeleteket. Egy tepsibe halmozzuk egymásra az olajos fürdőből kivett padlizsánt és a sajt szeleteket úgy, hogy egy –egy kis tornyot kapjunk, a tetejére tehetjük a lapjára vágott fokhagymagerezdeket, majd tegyük be a sütőbe, 20 perc alatt szépen megsülnek.

tasteofrunway
BOTTEGA VENETA FW 2013-14 - Polenta gombával 

Hozzávalók (4 főre):

 400 g kukoricadara, 2 liter víz, 1 evőkanál só, 200 g gomba (tetszés szerinti fajta) egy gerezd fokhagyma, friss petrezselyem, olívaolaj, só, bors.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk apróra a petrezselymet és a fokhagymát, tegyük őket egy lábosba két evőkanál olívaolajjal. Hinstük meg egy kis sóval, borssal, alacsony lángon, kevergetve pirítsuk 15-20 percig, figyeljünk, hogy ne kapjon oda. Készítsük el a polentát is: tegyünk fel egy nagy lábasba forrni vizet, enyhén sózzuk meg, majd amikor forr, adjuk hozzá a kukoricadarát, gyakran keverjük meg, és főzzük készre ( kb. 30-40 perc a főzési idő, akkor jó, ha megdagad,teljesen magába szívja a nedvességet és elválik az edény falától, saját gőzében, lefedve még puhul). Tálaláskor tegyünk a gombából a polenta tetejére, díszíthetjük zöldfűszerekkel is.

Még több recept és fotó az oldalon  

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!