szerző:
hvg.hu

Az ország 22 pálinkafőzdéje három napra Budapest szívébe költözik. Belvárosi Pálinka Napok április 28-tól 30-ig a Városháza parkban. Az idén a fókuszban a birs.

A prémium pálinkák óriási választékával várja vendégeit a Magyarország vezető kereskedelmi pálinkafőzdéit felvonultató fesztivál. Itt mutatkozik be az Év pálinkája, amely tíz főzde birspálinkájának házasításával készült.

 Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját. Előzetesen versenyen választják ki a szakértők az adott esztendő gyümölcsének tételeiből, amely ezúttal a birs. „A rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy kiemelkedő minőségű birspárlatokon keresztül ismerkedjenek meg az érdeklődők az azonos gyümölcsből készülő párlatok sokszínűségével ” – mondta Maros Róbert, főszervező.

©

Az Év pálinkájáról

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös házasításukat, amelybe a Év pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka került. A szakmai zsűri döntése alapján a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békési, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerültek a blendbe. A versenyen, amelyre január végéig lehetett jelentkezni, a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húszpontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolással választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd adták hozzá a többi tételt.

2011-ben szilvából, 2012-ben barackból, 2013-ban meggyből, 2014-ben körtéből, tavaly pedig almából készült az Év pálinkája. 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!