szerző:
hvg.hu

Új portált indít el hamarosan a Ringier Magyarország az Adaptive Media Sales House-szal együttműködve – tudta meg a hvg.hu.

A hvg.hu értesülése szerint az új portál elindítását a tervek szerint az október 11-én kezdődő Internet Hungary konferencián jelentik majd be. A Ringier jelenleg is jelen van az online lappiacon, egyebek mellett a Blikk.hu, a Nemzeti Sport online és a Nol.hu is hozzájuk tartozik. Úgy hírlik, a Ringier részben ezeket a kiadványait gyúrná össze egy új portállá, így törekedve arra, hogy a két legnagyobb internetes médiapiaci szereplő, az Origo és az Index mögé felzárkózzon.

Jóllehet az utóbbi időben az Indextől távozott Uj Péter főszerkesztő, s az Origótól is két vezető, Weyer Balázs és Nádori Péter, információnk szerint a Ringier új portáljához egyikük sem igazolt le. Igaz, ezt korábbi szerződéseik eleve ki is zárták.

Az új portál indításában a Ringier a 2007-ben alakult Adaptive Media Sales House-szal működik együtt. A portál létrehozásának egyik „előszele” volt, amikor szeptemberben a magyarországi Ringierhez került a Microsoft Advertising online portfóliója, ezen belül a Windows Live Messenger magyarországi hirdetésértékesítésének joga, melynek az értékesítését az Adaptive Media végzi. Ahogy korábban a Kreatív beszámolt róla, a két cég együttműködése a jövőben további Ringier portfólióelemekre is kiterjed.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!