szerző:
hvg.hu

Az Uber azzal riogatja főképernyőn az cég szolgáltatását igénybe venni kívánókat, hogy Magyarországon már nem elérhető a szolgáltatás. Aztán persze tisztába rakják a dolgokat: igaziból minden megy tovább a normál üzemben, lehet autót rendelni, csak azt szeretnék, ha az utasok szolidaritást vállalnának velük.

©

"Figyelem! Az Uber rendszere már nem elérhető Magyarországon!" – ez a felirat olvasható egy piros sávban, ha valaki megnyitja az Uber alkalmazását.

A következő mondatban már rendet tesznek, amikor azt írják: "Ne aggódj, az Uber továbbra is működik! De ha nem szeretnél a jövőben ilyen üzenettel találkozni, hallasd a hangod! Készíts egy szelfit az Uberből, használd az #UberVagyok hashtaget, töltsd fel a Facebookra és tageld az Ubert."

Tehát továbbra is lehet Uber-autót hívni, a cég csak szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mostanában megnehezíti a kormány a működésüket.

A NAV elnöke, Tállai András ma azt jelentette be, hogy a gazdasági minisztérium mostantól keményen fellép az "Uber-vitában", és akár 200 ezer forintos bírsággal is sújtható, akit eztán szabályszegésen kapnak.

Az NGM közleménye, illetve Tállai András bejelentése azt követően történt, hogy Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióműsorában azt mondta: ő a tüntető taxisokkal van. Jelezte: azt az utat támogatja, hogy szabályozzák ezt a piacot is, és a szabályok vonatkozzanak mindenkire. Hozzátette: a következő napokban lesznek itt változások.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!