szerző:
hvg.hu

Felbukkant az ingatlanos oldalakon Antall József szülőháza, amelynek egyik részét árulják 86 millióért – jelentette a Bors.

Árulják Antall József Zugló határában (Pestújhelyen) álló szülőházának egy részét, az ingatlanra a Bors talált rá több ingatlanos portálon.

A lap szerint a házrészt 86 millióért adná el a tulajdonosa, aki már fél éve hirdeti a földszinten lévő, felújított, 80 négyzetméteres kétszobás lakrészt.

De benne van az árban az eredeti állapotú 160 négyzetméteres emelet és a tetőtér is. A háznak jelenleg több tulajdonosa van, volt, aki megvette volna az egész épületet, de az egyik tulajdonos ebbe nem ment bele.

A Zugló határában álló, impozáns, kétszintes házban született 1932-ben Antall József, aki itt töltötte a gyermekéveit is. Az 1100 négyzetméteres telken álló házat még a néhai miniszterelnök anyai nagyapja, az ügyvédként politikusi pályára lépett Szűcs István építtette 1897-ben.

A kertben egy százéves platán áll. A hatalmas, ősfás park éke a ház, de messziről látszik, egy külső felújítás alaposan ráférne – tette hozzá a beszámoló.