szerző:
Zelki Benjámin

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze jövő hétre a városházán. A meghívó szerint a Rómaival kapcsolatos döntést hoznának meg. Vajon milyen döntést, alig pár nappal a népszavazás kihirdetése után?

Rendkívüli közgyűlést tart a főváros október 18-án szerdán 8 órakor – derül ki a Főváros Kommunikációs Igazgatóságának kiküldött közleményéből. A budapest.hu oldalon közzétett közgyűlési meghívóban egyetlen egy pont szerepel:

"Javaslat a Csillaghegyi-öblözetben kialakítandó árvízvédelmi létesítménnyel kapcsolatos közgyűlési döntésre".

Ez igen érdekes fordulat négy nappal azután, hogy a Kúria hitelesítette a Római-partról tartandó népszavazást, melyre az országgyűlési választások környékén kerülhetne sor reálisan.

Vajon milyen döntést szeretnének hozni ilyen hamar? A vasárnapi boltzárról és az olimpiáról tartandó népszavazás eseményeit alapul véve akár az is elképzelhető, hogy a politikai vereség esélyét magában foglaló népszavazást megelőzve visszavonják azt a határozatot, melyet tavasszal fogadott el a közgyűlés arról, hogy közvetlenül a part mentén építenék meg a mobilgátat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!