szerző:
hvg.hu

Csak a képviselői munkáját végezte, amikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott - mondta az RTL Klubnak Tállai András, a NAV-ot vezető fideszes államtitkár.

Tállai András szombaton a Facebookon büszkélkedett azzal, hogy a közbenjárása után a Mol csökkentette az árakat a választókerületében, Mezőkövesden és környékén - idézte fel a hétfő esti Híradóban az RTL Klub.

A benzin ára ott 11 forinttal, a gázolajé pedig 5 forinttal csökkent, miután tárgyalt a Mollal.

A NAV vezetője szerint több választója is szólt neki, hogy a választókerületében túl drága az üzemanyag. Emiatt az egyik kollégája felhívta a Mol egyik vezetőjét, aki azt mondta, már tudnak a problémáról.

Szerinte nem élt vissza a hatalmával.

"Én nem mint NAV-vezető jártam el, nem írtam levelet, mint NAV-vezető, nem hívtam fel a hivatalomból senkit. Elmondtam, hogy hogy történt: képviseltem az emberek érdekét. Tájékozódni szerettünk volna arról, hogy mi ennek az oka" - mondta a Híradóban.

Tállai András szerint az üzemanyagkereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.

"Fölvetődhet az a kérdés, hogy a piaci szereplők árképzési gyakorlatát nem-e kellene esetleg felülvizsgálni, vagy jobban ahhoz igazítani, hogy az emberek milyen minőségben élnek egy térségben, egy városban vagy egy településen" - tette hozzá.

A NAV vezetője szerint egyébként Magyarországon nem drága az üzemanyag, és a jövedéki adóját sem kell csökkenteni.

Az MSZP szerint a fideszes politikusnak azt kellene elintéznie, hogy ne csak a választókerületében, hanem az egész országban csökkenjen az üzemanyag ára.

A DK szerint Tállai András közbenjárása torzította a piacot, ezért az Európai Bizottsághoz fordulnak. Az LMP pedig feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.  

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!