szerző:
hvg.hu

A Kétfarkúak küldtek egy ezrest az Állami Számvevőszéknek, de visszakapták.

"Azt hiszem, mi lettünk az első párt, akinek pénzt küld az Állami Számvevőszék" - közölte a Facebook-oldalán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A történet ott kezdődött, hogy a viccpárt két napja küldött ezer forintot az ÁSZ-nak. Mint írták, "egyrészt előlegnek, úgyis megbüntetnek majd minket is", "másrészt hátha így megvalósul a burkolt ÁSZ-finanszírozás és meg lehet érte büntetni őket. Vagy minket. Vagy valakit".

Az ÁSZ azonban egy levél kíséretében most visszaküldte a Kutyapártnak az ezrest, mondván az ÁSZ csak azokat a pártokat ellenőrzi, amelyek kapnak támogatást a költségvetésből, a Kétfarkúak pedig nem kapnak ilyet, mert nem jutottak be a parlamentbe. Hozzátették azt is, hogy a tiltott vagyoni támogatást egyébként sem az ÁSZ-nak kell befizetni, hanem az Államkincstárnak, ezért a pénz is rossz helyre ment.

Emellett elküldték a párttörvény egy elektronikus példányát is, "hogy a jövőben tényleg ne legyen baj".

Az ÁSZ december elején tárt fel tiltott támogatást a Jobbiknál, a pártot pedig több százmillió forintra büntették. Azóta az LMP-nél, az Együttnél, a Párbeszédnél és a DK-nál is szabálytalanságokat tártak fel, őket is megbüntették.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!