szerző:
hvg.hu

A Kétfarkúak küldtek egy ezrest az Állami Számvevőszéknek, de visszakapták.

"Azt hiszem, mi lettünk az első párt, akinek pénzt küld az Állami Számvevőszék" - közölte a Facebook-oldalán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A történet ott kezdődött, hogy a viccpárt két napja küldött ezer forintot az ÁSZ-nak. Mint írták, "egyrészt előlegnek, úgyis megbüntetnek majd minket is", "másrészt hátha így megvalósul a burkolt ÁSZ-finanszírozás és meg lehet érte büntetni őket. Vagy minket. Vagy valakit".

Az ÁSZ azonban egy levél kíséretében most visszaküldte a Kutyapártnak az ezrest, mondván az ÁSZ csak azokat a pártokat ellenőrzi, amelyek kapnak támogatást a költségvetésből, a Kétfarkúak pedig nem kapnak ilyet, mert nem jutottak be a parlamentbe. Hozzátették azt is, hogy a tiltott vagyoni támogatást egyébként sem az ÁSZ-nak kell befizetni, hanem az Államkincstárnak, ezért a pénz is rossz helyre ment.

Emellett elküldték a párttörvény egy elektronikus példányát is, "hogy a jövőben tényleg ne legyen baj".

Az ÁSZ december elején tárt fel tiltott támogatást a Jobbiknál, a pártot pedig több százmillió forintra büntették. Azóta az LMP-nél, az Együttnél, a Párbeszédnél és a DK-nál is szabálytalanságokat tártak fel, őket is megbüntették.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!