szerző:
hvg.hu

Egy világszerte ismert magyar kaszkadőrszakértőnek, illetve annak fiának adta ki magát, így húzott le embereket egy 42 éves férfi Budapesten. Gyorsított eljárásban tárgyalták az ügyét. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és elrendelte egy korábban kiszabott 1 év felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtását is.

A 42 éves férfi 2013 szeptembere és 2015 szeptembere között úgy szerzett pénzt, hogy egy világszerte ismert magyar kaszkadőrszakértőnek, illetve néha a kaszkadőr fiának adta ki magát, és munkát ígért áldozatainak.

Azt hazudta nekik, hogy egy budapesti, vagy egy Budapest környéki filmstúdióban szerez nekik sofőri, gondnoki vagy egyéb munkát, majd ezután az ügyintézésért, illetve a szükséges papírok beszerzéséért 10-20 ezer forintot kért tőlük. Huszonhárom embertől összesen több mint 350 ezer forintot csalt így ki.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene, gyorsított eljárásban tárgyalták az ügyét. A bíróság bűnösnek találta, 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és elrendelte egy vele szemben korábban kiszabott 1 év felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!