szerző:
hvg.hu

A debreceni reptéren román személyigazolványt adott át ellenőrzésre egy utas, akinek cirill betűs utazási papírja volt. A román kérdéseket nem értette. Nem engedték felszállni.

Az útlevélkezelő vette észre a debreceni reptéren szombat reggel, hogy egy férfi hamis papírokkal akarta elhagyni az ország területét.

Az ellenőrzéskor román személyigazolványt adott át, de nem értette azokat a kérdéseket, amelyeket a határrendész románul tett fel. Gyanús volt az is, hogy az utazáshoz szükséges irata viszont cirill betűkkel volt kitöltve.

A férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták, és megállapították róla, hogy a személyigazolványa hamis. Kiderült, hogy valójában egy 25 éves ukrán állampolgár.

Bevitték a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozást befejezték már, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték át az illetékes járási ügyészségnek – írják a police.hu-n.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!