szerző:
Dezső András

Botrányba fulladt egy szigetszentmiklósi gimnázium szülő-tanár fóruma. Az újonnan megbízott igazgató rendőrt hívott, mert félt, hogy a kinevezése ellen fellázadt szülők és tanárok bántani fogják. Hiába kérlelte mindenki, végül nem mondott le.

Kihívta a rendőrséget Mede Norbert, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium frissen kinevezett igazgatója szerda este egy iskolai fórumon. Medét az intézmény fenntartója a szülők és a tanárok ellenállása ellenére nevezte ki az iskola élére, ezért sokan úgy vélik, az új igazgatót a Fidesz tette pozícióba. Tény, hogy vezetői képzését az önkormányzat fizette, bár Mede azt állítja, hazugság, hogy politikai kapcsolatai lennének. Videónk elején az ügy főszereplői szólalnak meg, az "akciójeleneteket" pedig 03:12 perctől láthatjuk.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Itthon

Vitatott igazgatóváltás: nem csitul a botrány Szigetszentmiklóson

Tiltakozik a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium új igazgatójának megbízása ellen a tantestület és a szülők egy része; huszonhárom tanár szerdán lemondott osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásáról is - olvasható az iskola honlapján, illetve a szülők által az MTI-hez eljuttatott nyílt levélben.