Százötven szellemvagonra bukkantak a szolnoki pályaudvarnál

2012. június 01., péntek, 15:09 • Utolsó frissítés: 2012. június 01., péntek, 15:26
Szerző:


Címkék: ; ;

Százötven elhanyagolt, többségében üresen veszteglő vasúti kocsit talált egyhetes ellenőrzése során a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mobil Laborja a szolnoki rendező-pályaudvaron. A tartálykocsik közül 13-at kifogásolható állapotuk miatt lefoglaltak - közölte S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken.

A tartálykocsik szabálytalanul, veszélyes anyagból származó maradványokkal, hibás árumegjelöléssel, illetve műszakilag alkalmatlan állapotban vesztegeltek az ipari vágányokon. Az egyik kocsiban mintegy 100 liter ismeretlen eredetű ásványiolaj-származékot találtak, az ügyben hatósági eljárás indult.

S. Tóth Anikó elmondta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának a járőreivel közösen lefoglalt szállító eszközöket egy szerelvénybe fűzték és külön vágányra állították.

A tartálykocsi pontos információval történő ellátása több szempontból is fontos. Ha a jelölés szerint az veszélyes árut szállít, akkor az erre vonatkozó eljárás szerint kell kezelni, így veszélyhelyzetben például azonnal biztonságba kell helyezni - tette hozzá a szóvivő.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Százötven szellemvagonra bukkantak a szolnoki pályaudvarnál
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X