szerző:
MTI

Százötven elhanyagolt, többségében üresen veszteglő vasúti kocsit talált egyhetes ellenőrzése során a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mobil Laborja a szolnoki rendező-pályaudvaron. A tartálykocsik közül 13-at kifogásolható állapotuk miatt lefoglaltak - közölte S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken.

A tartálykocsik szabálytalanul, veszélyes anyagból származó maradványokkal, hibás árumegjelöléssel, illetve műszakilag alkalmatlan állapotban vesztegeltek az ipari vágányokon. Az egyik kocsiban mintegy 100 liter ismeretlen eredetű ásványiolaj-származékot találtak, az ügyben hatósági eljárás indult.

S. Tóth Anikó elmondta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának a járőreivel közösen lefoglalt szállító eszközöket egy szerelvénybe fűzték és külön vágányra állították.

A tartálykocsi pontos információval történő ellátása több szempontból is fontos. Ha a jelölés szerint az veszélyes árut szállít, akkor az erre vonatkozó eljárás szerint kell kezelni, így veszélyhelyzetben például azonnal biztonságba kell helyezni - tette hozzá a szóvivő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!