"Izzadtságszagú, bunkó" zsidózás a Parlamentben

2012. október 30., kedd, 11:10 • Utolsó frissítés: 2012. október 30., kedd, 15:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Pörzse Sándor jobbikos képviselő firtatta az MSZP-s Steiner Pál származását még szeptemberben. Utóbbi "izzadtságszagú bunkóságnak" tartja Pörzse megszólalását - adta hírül az Atv.hu.

Nem is volt az ülésteremben az MSZP-s Steiner Pál szeptember 24-én, amikor Pörzse Sándor jobbikos képviselő zsidó származására utalt. A régi eset az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén merült fel - számolt be az Atv.hu.

Mesterházy Attila azzal a kezdeményezéssel fordult a bizottsághoz, hogy azoknak a képviselők is reagálhassanak, akik az erre okot adó hozzászólás idején éppen nem voltak bent az ülésteremben.

A bizottsági tagok többsége nem támogatta az állásfoglalás-tervezetet. A testület végül úgy foglalt állást, hogy személyes érintettség okán csak abban a vitában van lehetőség reagálni, amelyben az erre okot adó hozzászólás elhangzott. Az ülés személyeskedő vitává fajult.

Steiner Pál a vitában úgy fogalmazott, Pörzse Sándor sértése "nemcsak sunyi volt, hanem egy izzadtságszagú bunkóság, én ugyanis soha életemben a nyilvánosság előtt a származásomról nem beszéltem. Ennél fogva nem tudom, hogy Pörzse honnan tudja a származásomat, hacsak ki nem kérte a leleteimet”.

A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás szerint "a képviselői munkával járó ’kockázatok és mellékhatások’ eredményeznek olyan helyzeteket, amikor jogszabályt nem sértő megjegyzések hangzanak el". Ezeket Steiner a "különleges érzékenysége" miatt ítéli fontosnak.

"Azért, mert ilyen cizelláltan tetszik előadni azt, amit Pörzse, ugyanolyan bunkó tetszik lenni" - reagált erre Steiner.

Az LMP-s Schiffer András szerint nem Steiner különleges érzékenységéről volt szó. "Az állandó vita köztünk az, hogy ami a folyosón meg a kocsmában jó poénnak tűnik, a porondon és a nyilvános térben nem az" - mondta.

A fideszes Gulyás Gergely szerint "teljesen elfogadhatatlan, hogy az országgyűlésben egy képviselőt származása miatt érjen megjegyzés".

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


"Izzadtságszagú, bunkó" zsidózás a Parlamentben
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X