szerző:
MTI

A Nemzeti Nyomozó Irodát jelölték ki, hogy folytassa le a nyomozást abban az ügyben, amelyben Lazáry Viktor szombathelyi fideszes alpolgármestert egy videofelvétel alapján drogfogyasztással gyanúsította meg a helyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére csütörtökön megerősítette a Blikk erről szóló információit.

Czeglédy Csaba, az MSZP helyi frakcióvezetője múlt kedden 48 órás ultimátumot adott az általa akkor még meg nem nevezett városvezetőnek arra, hogy lemondjon tisztségéről, csütörtökön pedig, miután a határidő letelt, a közgyűlés ülésén megnevezte őt, és az interneten nyilvánosságra hozták a felvételt. 

Lazáry Viktor határozottan visszautasította a vádat, majd a szombathelyi Markusovszky Kórházban drogtesztet végeztetett, amely azt igazolta, hogy nem fogyasztott kábítószert. A politikus jelezte: jogi lépéseket tesz az ügyben.

Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője múlt csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt.

A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!