szerző:
hvg.hu

Valószínűleg még mindig nem teljes Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és V. kerületi polgármester vagyonbevallása, a politikus ugyanis hiába módosította eddig már kétszer a hivatalos vagyonnyilatkozatát, a tetőkertjét még mindig nem vette bele. Az Együtt-PM-es Juhász Péter és a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs ezekben a percekben próbálják kikérni Rogán vagyonnyilatkozatát az V. kerületi önkormányzattól.

Mint ismert, Rogán Antal eddig kétszer írta át a parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatát: először azt javította, hogy nem fele részben, hanem teljes egészében tulajdonosa a II. kerületi, Pasa Parkban található 149 négyzetméteres lakásuknak, másodjára pedig azt írta át benne, hogy a lakás nem is 149, hanem 185 négyzetméteres, miután télikert kialakításával megnövelték, illetve tartozik hozzá egy garázs és egy tároló is.

A 444.hu viszont azt írja, a Fidesz frakcióvezetője még mindig nem vallotta be teljes vagyonát, az ugyanis még mindig nem szerepel a nyilatkozatában, hogy a felesége 52 százalékban (az V. kerületi alpolgármester feleségével közösen) tulajdonos a társasházban egy lakásban, ezt a lakrészt pedig szintén összenyitották a Rogán Antal tulajdonában lévő lakással, összesen így egy 255 négyzetméteres lakásban laknak.

A ház alapító okiratában emellett az szerepel, hogy a 184,53 négyzetméteres, Rogán Antal tulajdonában lévő lakáshoz – a nappali-étkezőn, 3 szobán, 3 fürdőszobán, egy külön WC-n, konyhán, két közlekedőn, egy előszobán, kamrán, gardróbon és télikerten kívül – tartozik egy 94,64 négyzetméteres tetőkert is, ezt a politikus azonban még mindig kihagyta a vagyonnyilatkozatából.

A lap felveti, hogy elképzelhető, hogy a tetőkert valójában a társasház osztatlan közös tulajdona lehet, de Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonban éppen amiatt módosította vagyonnyilatkozatát kedden, hogy az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanban meglévő tulajdoni hányadot is fel kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban.

Eközben szerda délelőtt az Együtt-PM-es Juhász Péter és a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs bementek az V. kerületi önkormányzathoz, hogy kikérjék a jegyzőtől Rogán páncélszekrénybe zárt vagyonnyilatkozatát. A jegyző tudósítónk szerint felhívta az alpolgármestert és az illetékes bizottságokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!