szerző:
hvg.hu

Kétszáz-kétszázötven tanár, diák, szülő és szimpatizáns tüntetett kedd délután Lukács Lajos, a kecskeméti Bányai gimnázium igazgatója mellett – jelentette a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal.

A villámcsődületet a Megvédjük a Bányait elnevezésű Facebook-csoport szervezte, arra reagálva, hogy a múlt heti képviselő-testületi ülésen a kormánypárti frakció a szavazás során tartózkodott az eddigi igazgató pályázatának támogatásától – idézte fel a baon.hu.

Hozzátették, végső döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hoz.

A flashmob egyik szervezője, Soós Eszter Petronella bányais öregdiák a portál szerint azt mondta, tekintettel a közgyűlés szerintük méltánytalan, érthetetlen, indoklás nélküli lépésére, attól tartanak, hogy a „leszavazás” a pályázat érvénytelenítésének, végső soron pedig Lukács eltávolításának ágyaz meg.

A tízperces megmozduláson a szülők és szimpatizánsok mellett egykori és jelenlegi diákok, tanárok is részt vettek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!