szerző:
hvg.hu

Kétszáz-kétszázötven tanár, diák, szülő és szimpatizáns tüntetett kedd délután Lukács Lajos, a kecskeméti Bányai gimnázium igazgatója mellett – jelentette a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal.

A villámcsődületet a Megvédjük a Bányait elnevezésű Facebook-csoport szervezte, arra reagálva, hogy a múlt heti képviselő-testületi ülésen a kormánypárti frakció a szavazás során tartózkodott az eddigi igazgató pályázatának támogatásától – idézte fel a baon.hu.

Hozzátették, végső döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hoz.

A flashmob egyik szervezője, Soós Eszter Petronella bányais öregdiák a portál szerint azt mondta, tekintettel a közgyűlés szerintük méltánytalan, érthetetlen, indoklás nélküli lépésére, attól tartanak, hogy a „leszavazás” a pályázat érvénytelenítésének, végső soron pedig Lukács eltávolításának ágyaz meg.

A tízperces megmozduláson a szülők és szimpatizánsok mellett egykori és jelenlegi diákok, tanárok is részt vettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!