szerző:
hvg.hu

Egy budai kozmetikai szalon előtt, egy XXI. kerületi és egy csepeli helyszínen is lecsapott a nőkkel erőszakoskodó 19 éves férfi, aki ellen most vádat emeltek. Volt, amikor a nőnek azt kellett végignéznie, ahogy önkielégít, volt, hogy ő kényszerített volna egy másik nőt szexre, de fosztogatott és fojtogatott is.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség szeméremsértés, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 19 éves férfival szemben, aki a vád szerint három nőt is megtámadott a fővárosban – közölte a fővárosi főügyész pénteken.

A vádirat szerint a vádlott 2015. június 12-én a késő esti órákban egy budapesti, II. kerületi kozmetikai szalonban támadott meg egy nőt, beszorította sarokba, majd a sértett határozott tiltakozása ellenére arra kényszerítette, hogy végignézze, ahogy a férfi önkielégítést végez. Ezt követően kiborította a sértett táskáját, és az abban lévő 24 000 forint készpénzzel távozott a szalonból.

Pár hónappal később a vádlott egy hét leforgása alatt újabb két nőt támadott meg a fővárosban. 2015. szeptember 3-án, a XXI. kerületben egy Árpád utcán sétáló nőre támadt azért, hogy őt szexuális cselekményre kényszerítse. A vád szerint a férfi követte a sértettet, majd hirtelen megragadta a karját és megfenyegette, hogy megszúrja, ha segítségért kiált. Ezt követően felszólította a nőt arra, hogy rajta szexuális cselekményt végezzen, amikor azonban látta, hogy a kitartóan ellenszegülő sértett nem engedelmeskedik neki, egy idő múlva a szándékával önként felhagyott, a pénzét azonban neki is elvette. Ezután a sértettnek sikerült elmenekülnie.

A vádlott 2015. szeptember 9-én egy csepeli társasház előtt szólította meg a következő áldozatát, akit arra kért, engedje be őt a házba, mert nincs hol aludnia. A nő megsajnálta, és beengedte a férfit a lépcsőházba, aki azonban követte őt a lakása ajtajáig. Amikor a sértett belépett a lakásba, a vád szerint a férfi az ajtót erővel benyomta, a nőt két kézzel fojtogatni kezdte, a hajánál fogva megragadta, majd egyszer meg is ütötte. A nő védekezése és hangos kiabálása miatt végül a vádlott elmenekült a helyszínről.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit a fentiek szerint több bűncselekménnyel is vádolja, így a törvény szerinti büntetési tétel felső határa – a bűnhalmazat miatt – hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!