szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Utolsó, mocsok, embernek nem nevezhető férgeknek nevezi egy magyar muszlim közösségi vezető a kölni atrocitások elkövetőit. Facebook-bejegyzése leginkább az ateistákat kavarta fel. Az iszlámnak annyi köze van az egészhez, mint a kereszténységnek a futballhuligánokhoz.

Karakteres, vitára ingerlő véleményt fogalmazott meg a Magyar Iszlám Közösség egyik vezetője, Kovács Miklós Ahmed alelnök a kölni szilveszteri atrocitásokról a Facebookon. A vezető szerint az ateista, hedonista Európa nyilvánult meg a brutális akcióban, az iszlámnak annyi köze van az egészhez, mint a Fradi-ultráknak a kereszténységhez. Az alelnök úgy látja, leginkább az ateisták ütköztek meg a véleményén.

"Előre szólok, ez az írás sokakban igencsak negatív indulatokat ébreszthet irányomba, így gyengébb idegzetű iszlámfóbok inkább el se olvassák!" – így kezdte pénteki, vitára ingerlő Facebook-bejegyzését Kovács Miklós Ahmed, a Magyar Iszlám Közösség egyik alelnöke.

©

"Először is szögezzük le, akik szilveszter éjjelén Kölnben randalíroztak és bulizó lányokat molesztáltak egytől egyig utolsó, mocsok, embernek nem nevezhető férgek. Jobb helyeken helyben kasztrálnák mindet egytől egyig. Ebben szerintem mindnyájan egyet értünk", fogalmazott meglehetősen keresetlen stílusban a vezető. Kovácsnak azzal van gondja, hogy a média rögtön kiemeli, hogy az elkövetők muszlimok arabok. "Mi a franc köze van ehhez a szégyenletes eseményhez és ezekhez az állatokhoz az iszlámnak?" Gyengébbek kedvéért, aki nem tudná, az iszlámban mind az alkoholivás, mind a drogozás, mind a molesztálás súlyos bűnnek számít. Nem is az arab kultúra része. Eddig öt arab országban jártam, de egyikben sem tapasztaltam még hasonlót se. Arab országban az ilyen mocskokat szerencsés esetben a rendőr menti meg a meglincseléstől, hogy aztán ő verjen belé jómodort bent a fogdán a kollégáival."

Felvetésünkre, hogy akkor miképp magyarázza a 2013-ban, az egyiptomi Tahrír téren történteket, amikor az arab tavasz forradalmi eseményeiről tudósító külföldi női újságírók tömegei panaszkodtak a kölnihez hasonló szexuális zaklatásra, és nemi erőszak is történt, az alelnök elmondta, ő csupán arra akart rámutatni, ezeknek a tetteknek semmi köze az iszlámhoz, amely szerint "az alkohol ivása és a nők zaklatása súlyos bűn". A Tahrír téri incidensek hátterében is a "lezüllés, az erkölcstelenség mozgatórugója" állt, és mint minden ilyet, elítélték a vallási vezetők. "A társadalom azt, aki nőt zaklat, lenézi. Egyiptomban azóta komoly törvényeket hoztak a zaklatás ellen, és többen letöltendő börtönt kaptak ezért." 2014-ben négy incidensben érintett tizenhárom elkövetőt ítéltek börtönbüntetésre, köztük heten kaptak életfogytiglant (nemi erőszak kísérlete, emberrablás, kínzás, gyilkossági kísérlet miatt), a többiek a büntetésük lejárta után öt évig megfigyelés alatt lesznek, és kompenzációt is fizetniük kell – igencsak drákói büntetés.

Keresztény-e a futballhuligán

Arról is megkérdeztük Kovácsot, hogy valójában nem csupán arról van-e szó, hogy egy alkohollal bánni nem tudó, lefojtott tömeg vadult meg, és tettüknek nincs köze az ateista Európához. Kovács rámutatott, őt az vezérelte, hogy az iszlámot kivegye a képből. Egyébként a bejegyzésére kapott rengetegféle reakciót: muszlimoktól és nem muszlimoktól, elítélő és egyetértőt, és persze jöttek a menetrend szerinti iszlamofób mocskolódások.

Leginkább az ateisták érezték sértve magukat, miután az alelnök az ilyen cselekedeteket nem a vallásos hitből, hanem annak hiányából vezette le – még egy mém is készült róla egy ateista Facebook-csoporton.

Szilveszter éjjel több német városban is szexuális atrocitások értek nőket, ami megrázta a teljes német társadalmat. Az események hatására lemondott a kölni rendőrség vezetője, Angela Merkel a kitoloncolást megkönnyítő, szigorúbb menekültügyi jogi szabályozás kialakítását helyzete kilátásba, és több tiltakozó tüntetés, menekültellenes erőszakos akció is történt az események hatására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!