szerző:
HVG

Nem csak a szingliadó, a gyermektelenekre kivetett szolidaritási sarc az egyetlen bornírt ötlet, ami a KDNP holdudvarában mostanság felmerült – írja az e heti HVG.

Sietve határolódott el a KDNP, illetve annak ifjúsági szervezete a szingliadó ötletének még csak az említésétől is, és a párt alapítványa által kiadott, a népességfogyás okait feltáró kiadványban sem esik szó róla. Létezik viszont egy, ugyanazon szakértő által jegyzett cselekvési terv, amely már a gyermektelenségi adó bevezetésének lehetséges módozatait is taglalja.

Sőt, ennél is tovább megy: a 10 fősnél nagyobb munkahelyeken például népesedési megbízottat kellene foglalkoztatni a szülőképes koruk végéhez közel álló nők túlfoglalkoztatásának megakadályozása érdekében. Az elemzés szerint az ő késői gyerekvállalásuk jelenti ugyanis az utolsó reményt a kedvezőtlen demográfiai trendek megfordítására, mivel utánuk már csak egyre kisebb létszámú korosztályok következnek.

A szülőképes korból kifutni készülők esetében még az abortuszt átmeneti korlátozását is megfontolásra ajánlja a HVG által megismert szakértői anyag. Aki pedig az akarata ellenére sem tudna életet adni gyermekének, annak a magzatát – átmenti időre szóló engedéllyel – béranya is kihordhatná.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!