szerző:
hvg.hu

A kultúráért felelős államtitkárnak bejött az élet, növelte szántó területét, bár megtakarításai csökkentek, sikerül a banki hitelét is mintegy 13 millió forinttal csökkenteni.

L. Simon László kultúráért felelős államtitkár több, mint 20 ingatlant birtokol, főleg Gárdonyban és környékén.

Gárdonyban két családi háza is van egy 180 és egy 332 négyzetméteres, az előbbihez 956 négyzetméteres az utóbbihoz pedig 0,33 hektáros (3300 négyzetméteres) telek tartozik, a kisebb házat csak 50 százalékban, a nagyobbat viszont száz százalékban tulajdonolja. 2014- ben szintén Gárdonyban több hektár szántó földje, szőlője volt, amit tavaly sikerült további 1,1 hektár szántóval növelni. Ezenkívül az államtitkár nevén van több mint 17 hektár gyümölcsös, egy 0,7 hektáros major és 2 hektár egyéb terület. A földek javarészéhez még 2009-ben öröklés útján jutott, de azért ajándékba is kapott ezt-azt.

L.Simon nevén lévő két biztosítás értéke tavaly valamivel több, mint 900 ezer forinttal növekedett.

©

Viszont 500 ezer forinttal csökkent takarékbetétben lévő megtakarítása és 1,4 millióval készpénz tartaléka. Egyéb megtakarításai 19 millió forintról 14,7 millió apadtak. Ugyanakkor sikerült 13 millió forinttal letornáznia a banki adósságát, így már csak 2, 2 milliót kell kicsengetnie a pénzintézetnek.

Az államtitkár gépjárműparkja nem változott, továbbra is egy 2007-es Opel Zafirát és egy 1997-es Yamaha DragStar motort birtokol.

Havi jövedelme továbbra is 997 ezer forint, további nyolcezer pénz ütötte a markát szerzői jogdíjból – ami jelentősen elmarad az előző év 449 ezer forinttól.

Viszont 2015-ben már 3,3 millió forint (2014-ben 3,2 millió) bevétele volt L.Simonnak haszonbérletből, plusz 107 ezer mezőgazdasági termelésből és 665 ezer névhasználatból.

Ám míg 2014-ben L.Simon és cége 20,2 millió forintos fejlesztési és területalapú támogatáshoz jutott hozzá, tavaly csak 4,2 millió forinttal csilingelt a kassza.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!