szerző:
hvg.hu

Miskolcon és tovább 10 városban tüntetnek szerdán a tanárok. A szervezők mindenkit kérnek, hogy aki tud, Miskolcra menjen.

Sétával összekötött szülő-diák-tanár találkozót, tüntetést tartanak szerdán fél 5-től a tanárok Miskolcon, abban a városban, ahol a Herman Ottó Gimnázium tantestülete országossá növő tiltakozást indított újtára.

A szerdai esemény szimpátiatüntetés lesz a hermanosok mellett, a résztvevők fehér vagy kék szalag kitűzésével fejezik ki szimpátiájukat.

A demonstráció hírére további tíz városban is szimpátiatüntetések szerveződtek: Békéscsabán, Budaörsön, Budapesten, Győrben, Hajdúszoboszlón, Pécsen, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben. A megmozdulások délután fél 5 és 6 óra között kezdődnek, Budapesten például 17 órakor gyülekeznek a tüntetők a Szabadság téren.

©

A tüntetők kormányhoz szóló követelése, hogy az érintettek valódi és érdemi bevonásával oldják meg az oktatás rendszerszintű problémáinak megoldását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!