szerző:
hvg.hu

Látszó falként lesz megvilágítva a föld alatt rejtőző középkori várfal a 300 férőhelyes budavári mélygarázsban, amelynek hamarosan befejezik az építését, és tavasszal adhatják át – írja a Facebookon L. Simon László. A kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár a helyszínen járt, és megosztotta az ott készített fotókat.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy áttörték már a támfalat az új liftakna kialakításához. A garázs felé visszaépítik a Királyi Lovardát, valamint Karakas pasa tornyát is felújítják.

©
©
©
©
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!