szerző:
hvg.hu

A dunaújvárosi képviselő-testület ma megfoszthatja önkormányzati posztjaitól a gyilkossággal gyanúsított fideszes Gál Rolandot, de az még kérdés, mi lesz a képviselői posztjával, lehet, hogy az csak a távolmaradásával szűnik majd meg – írja a Magyar Nemzet.

A kormánypárti többségű dunaújvárosi képviselő-tesület hétfői rendkívüli ülésén szavazhat azokról a pozíciókról, amelyeket a gyilkossággal gyanúsított fideszes Gál Roland töltött be eddig az önkormányzatnál, így bizottsági tagságaitól és közbiztonsági tanácsnoki pozíciójától – írja a Magyar Nemzet. Az egyéniben szerzett képviselő-testületi mandátumától azonban nem tudják megfosztani, mert az csak lemondással szűnhetne meg, és Gál Roland a jelek szerint erre nem hajlandó – írja a lap, hozzátéve, hogy azért Gál Roland nem valószínű, hogy örökké képviselő marad, hiszen ha a gyilkosság gyanújával előzetesben ülő képviselő egy éven át távol marad az ülésektől, akkor automatikusan megszűnik a képviselő-tesületi tagsága az önkormányzati törvény szerint.

Már múlt csütörtökön is volt már vita a a képviselők között a pozícióktól való lemondatásról, akkor erre nem került sor, a fideszes városvezetés szerint nem lett volna szabályos, de pénteken már meg tudtak egyezni Gál Roland posztjainak pótlásáról.

A Magyar Nemzet szerint azt még nem tudni, hogy mi lesz a helyi kézilabda-akadémia felügyelőbizottsági elnöki posztjával, amit havi 50 ezerért ugyancsak Gál Roland tölt be.

Gál Roland
©

A Fidesz már Gál Roland meggyanúsítása után felfüggesztette a dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. A párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Gál Rolandot egy 2013-ban eltűnt dunaföldvári vállalkozó meggyilkolásával gyanúsítják. A férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Gál Roland mellett még két gyanúsítotat vettek őrizetbe. A Tolna megyei rendőrök a dunaföldvári vállalkozó holttestét a múlt vasárnap találták meg egy dunaújvárosi ház pincéjében, az eltűnésének napján, otthonában ölték meg. A 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, és a férfi belehalt sérüléseibe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!