A négy orvosképző egyetem vezetése nem ért egyet azzal, hogy egy orvos megalapozott egészségügyi indok nélkül orvosi igazolást ad ki, például a „Ne menjen a gyerek iskolába” kampányhoz.

„Az orvosképzés során a szakmai követelmények, a törvényi kötelezettségek és az orvosi hivatásetika megtartására tanítjuk a hallgatóinkat. Aki ezt nyíltan megszegi, az az orvosi hivatás iránti társadalmi bizalmat rombolja” – írja közleményében a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

Az orvosképzők annak kapcsán fogalmazták meg közös állásfoglalását, hogy a megjelent hírek szerint orvosok, egészségügyi indok nélkül is adnak majd gyermekeknek hamis igazolást február 29-re, a "Ne menjen a gyerek iskolába" elnevezésű civil felhívással összefüggésben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!