szerző:
hvg.hu

Többen a Városligetben töltötték az éjszakát, miután csütörtökön több fát is elkezdtek kivágni a volt Hungexpo-épületek, a mai Kertem területén.

A csütörtökön reggel megkezdett fakivágást a Városligetben tiltakozó civilek akadályozták meg végül az egykori Hungexpo-épületek, a mai Kertem kocsma területén.

A Legyen a Liget a kertem csoport civil tiltakozói már akkor ígéretet tettek arra, hogy ha kell, akkor váltásban fogják őrizni a kivágandó fákat, ennek megfelelően többen a Városligetben éjszakáztak egy tábortűz mellett az elkezdett fakivágás helyszínén.

A tiltakozókkal tartott Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere is, aki egy fotót is feltöltött a Facebookra a helyszínről.

©

A Legyen a Liget a kertem csoport egy videót is megosztott az éjszakai tábortűzről.

az első este 2016.03.17.

Elfoglaltuk, megtartjuk, megtöltjük ÉLETTEL!

Posted by Legyen a Liget a kertem on Thursday, 17 March 2016

A csoport azt is közölte, pénteken délután 1-kor nyilvános bejelentést fognak tenni a helyszínen.

A tiltakozókat egy riadólánchoz a Facebook-csoport mellett a PM is gyűjti, ők azt írják, a favágó munkások azt ígérték, ha kell, akkor éjszaka mennek majd vissza dolgozni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!