szerző:
hvg.hu

A főváros vezetése a tiltakozás és az aláírásgyűjtés nyomán visszavonta javaslatát. Azt még nem tudni, melyik közterület kaphatja a néhai köztársasági elnök nevét.

A Liberálisok a társadalmi összefogás sikereként értékelték, hogy Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a közgyűlés mai ülésén elállt az általa és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által beterjesztett javaslattól.

A Liberálisok 1300 tiltakozó aláírást gyűjtött össze a napokban a Hegyalja út átnevezése ellen, és az aláírásokkal teli íveket eljuttatta a Fővárosi Közgyűlés ülésére. Azt nem kifogásolják, sőt támogatják, hogy Mádl Ferenc nevét közterület viselje, de a Budán nagyon hosszan kanyargó Hegyalja út átnevezése szerintük jelentős adminisztrációs terhet rótt volna a lakókra, vállalkozásokra is, hiszen minden hivatalos iratukban meg kellett volna változtatniuk címüket.

Tarlós István főpolgármester azt mondta: a Hegyalja út elnevezését Mádl Ferencről olyan mértékben "betámadták", hogy az egykori államfő özvegye belebetegedett, és egyelőre hallani sem akar semmiféle elnevezésről. A főpolgármester hozzátette: "gratulál" annak, aki kitalálta a támadást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!