szerző:
hvg.hu

A Deák téri patkányok után most a Béke téren bukkantak fel patkányok.

Egyre több a fővárosban a patkány, nemrég arról számoltunk be, hogy az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein már nappal is láttak patkányokat, akik az ott piknikezők miatt szaporodtak el.

Az Ittlakunk.hu viszont arról írt, hogy a belvárostól kijjebb, a Béke térnél is felbukkantak a patkányok, az oldal egy olvasója fotókat is készített az egyik döglött állatról, de azt írta, az esőzésnek köszönhetően újabbakat is láttak. 

A patkánymentesítést a Bábolnai Fertőtlenítő Állomás utódja, a Bábolna Bio Kft. végzi, a cég emberei a bejelentést követő 24 órán belül kimennek a helyszínre, és elvégzik az irtást, majd hetente ellenőrzik a hatást egy darabig. A patkánymentesítés ingyenes, bejelentést a cégnél lehet tenni

Budapesten a vándorpatkányok szaporodtak el annak idején. A vándorpatkányok 30-40 fős nagycsaládokban élnek, éjszakai rejtett életmódot folytatnak. Nappal többnyire az épületek közelében földlyukakban, illetve a csatornákban bújnak meg. Az éhséget és a szomjúságot rosszul tűrik, ilyenkor akár beteg fajtársaikat és utódjaikat is felfalhatják.

A ritkább házi patkányok kifejezetten szeretik az emberek közelségét, a padlásokon, illetve más meleg, száraz helyeken érzik magukat jól.