szerző:
hvg.hu

Vádat emelt Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt a Budaörsi Járási Ügyészség – állítja a Bors.

Az ügyészség szerint Galambos – művésznevén Lagzi Lajcsi – 1993 és 1999 egyedül, 2000-től pedig a másodrendű vádlottal, feleségével, Boglárkával szabálytalanul áramot, vizet és gázt vételezett mocsai ingatlanaiban illegális bekötések segítségével.

Lagzi Lajcsi és felesége számlái a csalás miatt nagyon alacsonyak voltak, hiszen a szabályosan felszerelt fogyasztómérőik alig mutattak valamit.

Az ügyészség szerint – közölte a Bors – Galambosék összesen legalább 30 millió forintnyi áramot, 4,7 millió forintnyi földgázt és 16 millió forintnyi vezetékes vizet tulajdonítottak el.

Lagzi Lajcsira az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és félmillió forint összegig vagyonelkobzás indítványoz.

A férfi az ügy miatt 2015 szeptemberétől négy hónapot, felesége közel két hetet ült előzetesben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!