szerző:
hvg.hu

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a szerdai ülés napirendjére kérte felvenni.

Mogamed az a csecsen férfi, aki felkereste a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet lufiba töltött, felvizezett arcfestékkel megdobáló Komáromy Gergelyt. Ahogy mi is beszámoltunk róla, az aktivista – akit társával együtt tettéért gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítélt a bíróság garázdaságért – Mogamed kérésének megfelelően bocsánatot kért a dobálásért azoktól, akiket esetleg megbántott az akcióval.

A csecsen férfi és Komáromy beszélgetéséről készült videó is felkerült a YouTube-ra, amelyről vita alakult ki arról, bátorította-e valaki Mogamedet, hogy találkozzon az aktivistával, vagy maga döntött úgy, hogy meg akarja vele vitatni a történteket.

Az ügy fontosságát mutatja, hogy még az orosz külügyminisztérium is közleményben reagált az esetre.

Szél Bernadett a Facebookon jelentette be, hogy a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésének napirendjére kéri az ügyet. Majd az indexes Nyilas Gergely véleménycikkére utalva hozzátette: mert még vannak, akik "felkapják a fejüket".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!