szerző:
hvg.hu

Jövőre biztosan kap CT berendezést az Országos Kardiológiai Intézet – nyugtatott meg mindenkit az RTL Klub Híradójában az egészségügyi államtitkár. Közben az emberierőforrás-miniszter valami egészen hajmeresztőt közölt.

Balog Zoltán az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van.

Az emberierőforrás-tárca vezetője megismételte, hogy az egészségügyet álhírekkel támadják: mindenki csak azt szajkózza, hogy melyik intézményben nincsen CT, miközben mostanra kétszer annyiban van, mint ahányban korábban volt.

Az Országos Kardiológiai Intézet (OKI) felszereltségéről a múlt héten beszélt egy hallgató a Klubrádióban. A nyugdíjas azt mondta, hogy az ő unokáját is nyitott mellkassal kellett másik kórházba szállítani, hogy elvégezhessék rajta a szükséges CT-vizsgálatot.

Hetente nyolc-tíz alkalommal fordul ez elő.

Akkor az intézet főigazgatója megerősítette az információt, s jelezte: többször is igényelték már a diagnosztikai berendezést, mindeddig sikertelenül.  

Az RTL Klub Híradója kedden Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt kérdezte az ügyről, aki közölte: jövőre már biztosan lesz CT az OKI-ban. Hozzátette továbbá, hogy most sem kell messzire vinni a betegeket, mert

van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!