szerző:
hvg.hu

A kórház és Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint az ellátás zavartalan, de a kórház honlapján sürgősen osztályvezető főorvost keresnek.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészeti osztályát, ha sürgősen nem találnak orvost. Az amúgy is létszámhiánnyal küzdő osztályon egy másik orvos mellett a vezető főorvos is felmondott – hangzott el a csütörtöki adásban.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott adatok szerint a szülészeti osztályon és az ambulancián összesen kilenc orvos dolgozik, de csak négyen vannak főállásban: két szakorvos, egy szakorvos-jelölt és egy rezidens.

A kórház főigazgatója és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is csak annyit reagált írásban, hogy az ellátás zavartalan. 

A kórház honlapján viszont fent van egy álláshirdetés, amelyben úgy fogalmaznak: sürgősen keresnek osztályvezető főorvost a szülészetre.

A Rezidensek és Szakszorvosok Szakszervezete újra arra hívta fel a figyelmet, hogy országszerte egyre nagyobb gond az orvosok elvándorlása. Dénes Tamás elnök szerint lehet azt mondani, hogy az elvándorlás csökkent, de paradox módon az orvoshiány tovább nőtt. Nemcsak azzal kellene foglalkozni, hányan mentek el külföldre, hanem azzal is, hányan maradtak itthon, és képesek-e ebben a létszámban ellátni a betegeket – fogalmazott.

Elmondta az elnök azt is: több osztályon úgy pótolják a hiányzó szakembereket, hogy felvesznek egy más szakképzettségű orvosokat, így legalább „darabszámra” megvan a létszám. Egyre több intézményben azonban már ezzel a megoldással sem tudnak élni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!