szerző:
MTI

Az Európai Unió hosszú távú fennmaradására nem kötne fogadásokat, Magyarország közvetlen ellenfelének az Európai Bizottságot tartja. És persze Soros. A házelnök ünnepi interjút adott a Magyar Időknek.

Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat, "azokat pedig még nem nyertük meg" – mondta a pártlapnak Kövér, és hozzátette, tanulva 2002-ből, fel kell venni a kesztyűt minden egyes támadás esetén - tette hozzá.

Szent István örökségéből azt emelte ki, hogy ő is a Nyugat mellett tette le a voksát, de sikerült elkerülnie, hogy az ország a német császár hűbérbirtoka legyen. "Jelenleg sem lehet kérdés, hogy a nyugati integráció keretein belül van a helyünk, de ez nem jelentheti a saját érdekeink idegen érdekek alá rendelését."

Ugyanakkor ténynek nevezte, hogy "Magyarország közvetlen ellenfele a brüsszeli bürokrácia, az Európai Bizottság, amely felhatalmazás nélkül a politika alakítójává akar válni. Túllépi a hatáskörét, semmibe veszi az uniós normákat, miközben egyes tagállamokat, például hazánkat és Lengyelországot vádolja azzal, hogy nem tartjuk be az EU jogszabályait" - fogalmazott. Hozzátette, hogy az európai intézményrendszer működésének irányát elsősorban Németország határozza meg.

Kövér László azt mondta, hogy az Európai Unió hosszú távú fennmaradására nem kötne fogadásokat. Kifejtette: "a kvótaperben kizárólag az egyértelmű jogi helyzet semmibevételével hozhatnak Magyarország és Szlovákia számára kedvezőtlen ítéletet, mégis ez valószínűsíthető". "Ha ilyen döntés születik, azzal az Európai Unió a saját erkölcsi alapjainak felszámolását kezdi meg." Hozzátette: "Németország még csak nem is értelmezhető érdekek miatt kényszerítette Európát arra, hogy több millió migránst ellenőrizetlenül befogadjon."

Soros Györgyről azt mondta, senki nem gondolhatja komolyan, hogy egyedül ő mozgatja a világ történéseit. "Ő a világ legismertebb, jelenlegi tudásunk szerint legnagyobb befolyású és óriási pénzeszköz felett rendelkező szereplője a háttérhatalomnak". A háttérhatalom "legfontosabb jellemzője, hogy rejtőzködik, és csak annyira fedi fel magát, amennyire céljai megvalósításához szükséges" - fejtette ki.

Arra a kérdésre, hogy a 2018-as országgyűlési választási kampányt mennyiben befolyásolja az a tény, hogy egy nagyvállalkozó, Simicska Lajos nyíltan beállt az egyik ellenzéki párt, a Jobbik mögé, így válaszolt: "egykor volt harcostársunkat nem akarom lebecsülni, de vannak nála nagyobb szereplők is az ellenzéki oldalon, például ne feledkezzünk meg a már említett Soros Györgyről". Hangsúlyozta: "a magyar történelemben mindig is voltak, és ma is vannak olyan emberek, politikai csoportosulások, akiknek a fejében és lelkivilágában, politikai programjában, ideológiájában a nemzet mint közösség nem jelent semmit".

Kövér azt is kifejtette, hogy hét év alatt a kormány visszahozta az országot az összeomlás széléről. A 2014 óta eltelt több mint három esztendőről pedig azt mondta, hogy a rendszerváltoztatás óta ez volt a legsikeresebb kormányzati ciklus.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!