szerző:
Gergely Zsófia

Újabb exkluzív fotókra bukkantunk a világhálón arról az Artemy nevű jachtról, amelyen tavaly Mészáros Lőrinc nyaralt a feleségével, idén pedig a lányát és vejét vélték látni a hajónál. A járművet egy jachtbérlő cég kínálja bérlésre, ezért közzétettek egy bő galériát oldalukon. Jobbat nehezen kívánhatna a közbeszerzésekben és médiabirodalom építésében megfáradt polgármester.

Tavaly augusztusban találta meg a Magyar Narancs a Zuckerbergbnél is okosabb felcsúti polihisztort egy luxusjacht fedélzetén, amint feleségével szeli a hullámokat. A médiacápa-tőzsdeguru a lap szerint akkor a sok százmillió forintos adriai villájának környékén hajókázott az Artemy nevű jachton. Idén viszont a lányát, Homlok-Mészáros Ágnest és férjét sikerült lefotózniuk ugyanennél a hajónál, csak ezúttal Cres szigeténél. Azt írták, hogy Mészárosék először letakarták az Artemy nevét a kikötőben, valószínűleg azért, mert az egy évvel korábbi cikkük óta a hajónév már elhíresült a családdal kapcsolatban, a következő alkalommal viszont „már nem voltak ennyire elővigyázatosak”.

Tavalyi cikkében a lap a saját fotói mellett pár belső képet is közölt, amelyet a forrásmegjelölés szerint egy jachtok eladásával, kölcsönzésével és fenntartásával foglalkozó cég honlapjáról szedtek. Egy névtelenséget kérő informátorunknak azonban sikerült megtalálnia az Artemy nevű jachtot egy másik, jachtok bérlésével foglalkozó, angol oldalon, méghozzá egy sokkal bővebb galériával. Az egyezést támasztja alá nemcsak a hajó neve, de a tavaly megjelent, hajóbelsőt ábrázoló felvételek és az olyan paraméterek, mint hogy adott kategóriába tartozó, 35,4 méteres vízi járműről van szó.

Az „Artemy belső és külső fotói” címmel futó galériát a képek közlésének jogvédelmi szabályai miatt nem tehetjük közzé, de a nagy fotóra kattintva végigkattinthatja, milyen luxusban töltheti vakációját, akinek Orbán Viktor újabb és újabb iparágak meghódításában megfáradt barátjához hasonlóan van erre pénze. Személyes kedvencünk a napozóteraszról készült fotó a két franciaágynyi szélességű napozóággyal, illetve az, ahogy a fitt külső érdekében kondira csábító súlyzók sorakoznak az edzőteremben. De több hálószobába is bepillanthatunk, de megcsodálhatóak még a tengerész motívumokkal hímzett törölközők is a fürdőszobában.

Az alaprajzot is feltöltötték, ezen látható, hogy a felső fedélzeten egy kis medence is van, ha a kikapcsolódni vágyó utas még arra is lusta, hogy beugorjon a habokba – ide kattintva megtalálja az összes fotót!

©

Az angol cég világszerte ajánl hajókat charterként, de az Artemy bérlésének pontos feltételei, ára nem derülnek ki a tájékoztatóból. Az Artemy-nél az a megjegyzés szerepel, hogy jelenleg nem elérhető privát bérlésre - vélhetően azért, mert valaki hosszú távra/valamilyen egyedi megállapodás alapján már igényt tart rá.