szerző:
hvg.hu

A Fidesz távozó frakcióvezetője szerint politikai horror lenne, ha 2018-tól egy Molnár Gyula–Vona Gábor–Szél Bernadett–Karácsony Gergely–Fekete-Győr András–Gyurcsány Ferenc–Bokros Lajos fémjelezte kormány irányítaná az országot.

Miközben végig a korrupcióról beszélt az ellenzék, úgy készül a tavaszi választásra, hogy az van felírva a pólójukra: Gyertek, milliárdosok, van itt olcsóért minden! – fogalmazott a Magyar Időknek adott interjúban Kósa Lajos. Elmondta, a választás igazi tétje az, hogy ki védi meg az országot, és ebben kire lehet számítani.

A lap szerdai számában a Fidesz leköszönő frakcióvezetője azt mondta: Simicska Lajos "kilóra megvette" a Jobbikot. Úgy látja: az egymással is marakodó ellenzéki pártok választási győzelme a politikai horror kategóriájába tartozna.

A választásokról azt állította: a különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez. Hozzátette: folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni, de ezzel szemben a kormány és a kormánypárt, amennyire lehet, higgadt kampányra készül. "Sem okunk, sem szándékunk nincs arra, hogy agresszívak legyünk, a törvényességet pedig minden körülmény között megtartjuk" – mondta.

A 2018-as országgyűlési választás jelentőségéről kifejtette: "Az lesz a tét jövő tavasszal, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, a magyar embereket, mert a migráció nem fog megszűnni, áprilisig pedig végképp nem. Ez a probléma a következő évtizedekben folyamatosan velünk lesz. Mi az Európai Unió elkötelezett hívei vagyunk, de egy olyan EU-t szeretnénk, amilyet most is ismerünk."

A kampány másik fő kérdésének azt tartja, hogy "meg tudjuk-e őrizni a hétéves munkának, gyakran erőfeszítésnek az eredményeit”, amelyeket az ország 2010 és 2017 között elért.

"Isten őrizzen attól, hogy ehelyett 2018 tavaszán felálljon egy Molnár Gyula–Vona Gábor–Szél Bernadett–Karácsony Gergely–Fekete-Győr András–Gyurcsány Ferenc–Bokros Lajos fémjelezte kormányzat, és ők irányítsák az országot. Ezt egy kis falunak sem kívánhatjuk, nemhogy egy országnak! Gondoljunk bele, hogy milyen kormányprogram kerekedne ki ebből az 'összefogásból'! Ha létezik olyan kategória, hogy politikai horror, akkor ez az" – fogalmazott.

Kósa Lajos a szerdán kezdődő kihelyezett frakcióülés fő témáiról kifejtette: a migráció, az ország védelme lesz a központi kérdés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Kósa Lajos miniszteri kiteljesedése komoly személyzeti keringőt okoz

Több személyi döntés is születik a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő háromnapos frakcióülésén - például az új Fidesz-frakcióvezető személyéről, aki várhatóan Gulyás Gergely lesz. A tanácskozáson a miniszterelnök és a kormány tagjai is előadást tartanak majd, és napirenden lesz egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóták ügye, valamint a népesedéspolitika.